Hrvatski radio

Radio Osijek

Glazba je zvonka radost

27.07.2021.

10:53

Autor: Mirta Milas

Igor Ižaković, foto: HRT/M.Milas

Igor Ižaković, foto: HRT/M.Milas

Foto: - / -

Glazba je zvonka radost – zna to i Igor Ižaković koji više od desetljeća pjesmom razveseljava brojne Osječane, prolaznike u centru grada. Bez obzira na godišnje doba, uvijek je na svojem "radnom mjestu".

Glazbenik Igor Ižaković u centru Osijeka tamburicu svira već jedanaestu godinu zaredom. Kaže kako bi se ovim poslom bavio i da se ponovno rodi. "Prolaznici vrlo pozitivno reagiraju na moju svirku. Nastojim im olakšati svakodnevnicu pa sam ovdje i ljeti i zimi, bez obzira na "minuse" ili visoke temperature. Glazba ne poznaje boju kože, nema granica - jednostavno je univerzalna. Osječani su već naviknuli na mene, a vesele mi se i domaći turisti. Jedno sam vrijeme svirao i pjevao na ulici u tandemu s kolegom Bojanom, no on je odustao, a ja sam uporan i dalje. Zbog mojih angažmana tijekom vikenda štedim glas pa  trenutačno samo sviram. Zovu me  na pričesti, krstitke, u svatove ili na slične svečanosti i onda su moje glasnice "u pogonu" satima. Unatoč brojnim problemima koje svi imamo, opustite se i uživajte u glazbi!", poručio je Osječanima naš ulični svirač.         

Ulični svirač

Foto: HRT/M.Milas

Foto: HRT/M.Milas

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.