Hrvatski radio

Radio Osijek

Glazbena škola Franje Kuhača slavi 100 godina

18.05.2022.

20:18

Autor: Ana Mitar / HRT Radio Osijek

GŠ Franje Kuhača 100 godina

GŠ Franje Kuhača 100 godina

Foto: Ana MItar / HRT Radio Osijek

U povodu proslave 100. obljetnice Glazbene škole Franje Kuhača i 190. obljetnice javnog glazbenog školstva u Osijeku glazbena škola organizira Jubilarni koncert solo pjevača glazbene škole Franje Kuhača u Kulturnom centru.

Uz klavirsku pratnju profesorice Sandre Mikulandure-Tutavac, solo sopranistica Kristina Owais i mezzosopran Stefani Findrik predstavit će djela koja su se godinama stvarala na odjelu Solo pjevanja u školi. Ravnateljica GŠ Franje Kuhača, Sunčana Bašić rekla je kako solo pjevanje kao organizirana poduka traje od početka organiziranog školstva u Osijeku, a odjel aktivno radi već 100 godina uz gudački, klavirski i puhački.

Ravnateljica ponosno naglašava kako su obje solistice članice Hrvatskog narodnog kazališta te su istaknute umjetnice i bivše polaznice GŠ Franje Kuhača u Osijeku. Uz jubilarnu obljetnicu, ravnateljica je najavila i dane otvorenih vrata glazbene škole kako bi potenicijalni novi polaznici koji možda još nisu sigurni koji bi instrument svirali lakše donijeli odluku.

Detaljnije o jubilarnoj obljetnici i otvorenim vratima poslušajte u jutarnjem javljanju.


Javljanje Ane Mitar u Jutarnji program Radio Osijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.