Hrvatski radio

Radio Osijek

13:13 / 29.03.2019.

Autor: Ksenija Zelenić

Glazbeni sastav iz Litve Sar e Roma gostuje u Belišću

fotografije Ksenija Zelenić...

fotografije Ksenija Zelenić...

Foto: - / -

Svjetski dan Roma, 8. travnja, ove će se godine obilježiti u Zagrebačkom HNK-u nastupom glazbenog sastava iz Litve. Isti ansambl, Sar e Roma, dan kasnije će nastupiti i u nastavno - sportskoj dvorani u Belišću.

Ondje živi oko 450 članova romske zajednice i mnogo se truda ulaže i zajednički boljitak, rekao je među ostalim gradonačelnik Belišća Dinko Burić, te pozvao sve na koncert koji će se održati 9. travnja u 20 sati u Belišću, a ulaz je slobodan.

U Belišću živi 22 nacionalne manjine, a među najboljim suradnjama ističe se uparvo suradnja s romskom manjinom. Predsjednik Vijeća nacionalne manjine Roma Branko Petrović, obratio se novinarima riječima - imam san i on se ostvaruje ! Upravo ovakav način obilježavanja Svjetskog dana Roma u Belišću, uz svjetski poznati i priznati glazbeni ansambl Sar e Roma iz Litve, dokaz je dobre suradnje i prihvaćenosti u ovoj sredini. Napomenuo je kako je upravo među romskom zajednicom posebno izražen problem nezaposlenosti, a Romi žele raditi, školovati svoju djecu i doprinijeti društvenoj zajednici. 

 

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.