Hrvatski radio

Radio Osijek

Globalni tjedan poduzetništva

15.11.2022.

12:35

Autor: HRT / Radio Osijek

Predavanje

Predavanje

Foto: Stjepan Filipović / HRT - Radio Osijek

Na Ekonomskom fakultetu u Osijeku do 17. studenoga traje "Globalni tjedan poduzetništva" a uz glavnu temu „Poduzetništvo za svakoga", posjetitelji će imati priliku čuti stručne predavače i mlade poduzetnike u usponu. 

Ekonomski fakultet u Osijeku nastavlja kvalitetnu i uspješnu suradnju s poslovnom zajednicom i u okviru studentske udruge Poduzetnici bez granica (EWoB), jedne od najaktivnijih udruga Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera te ujedno i jedine u Hrvatskoj koja već 15. godinu za redom organizira Globalni tjedan poduzetništva. "Lijepo je vidjeti ispunjenu dvoranu i da su mladi ljudi, koji rade u studentskoj udruzi Poduzetnici bez granica, održali tradiciju obilježavanja i održavanja globalnog tjedna poduzetništva i da sa svim znanjima i iskustvima koja stječu na fakultetu uspijevaju složiti jedan program. Vjerujem da će on i svi predavači dati puno zanimljivih odgovora te da će mlade ljude uputiti koje su njnihove prilike i kako mogu danas, sutrarealizirati svoje poduzetničke ideje," rekao je dekan Boris Crnković.

Predavanje je namijenjeno svim generacijama kako bi ih povezali i maknuli tu stigmu s poduzetništva da samo određena skupina ljudi može osnovati svoje poduzeće, kaže nositeljica projekta Terezija Kudrnaček. Svi mi imamo poduzetničke osobine i ovisi želimo li se baviti otvaranjem svoje tvrtke ili biti nečiji pomoćnik, treba probati i iskusiti kako je to i možemo li u tome uspjeti. Uvijek se može odustati i krenuti nečim drugim. Da bi se opstalo treba puno truda i rada i ne treba se predati odmah na početku jer se može uspjeti, rečeno je na predavanju.


Terezija Kudrnaček

Terezija Kudrnaček

Foto: Stjepan Filipović / HRT - Radio Osijek

dekan Boris Crnković

Terezija Kudrnaček

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.