Hrvatski radio

Radio Osijek

GOGO odlučio povući Šimića iz Mosta, Šimić ipak ostaje uz Petrova

22.12.2015.

10:20

Autor: Tatjana Mautner

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Glavni odbor Građanske opcije grada Osijeka sinoć je odlučeno kako se Miroslav Šimić kao predstavnik GOGO-e povlači iz Nacionalnog vijeća Mosta. No Šimić, koji nije bio nazočan na sjednici, kaže kako ne priznaje tu odluku te da ostaje uz Božu Petrova.

Glavni odbor GOGO-e svoju je odluku objasnio time da Šimić, kao saborski zastupnik nije ovlašten bez prethodne odluke Glavnog odbora odlučivati o suradnji s drugim političkim strankama i davanju podrške mandataru za predsjednika Hrvatske vlade. „Razlozi za ove odluke nedefinirani su odnosi između Građanske opcije grada Osijeka i stranke Most, te Nacionalnog vijeća Mosta“, može se pročitati na facebook stranici GOGO-e.
Miroslav Šimić međutim u izjavi za Radio Osijek ističe kako ne misli na bilo koji način rušiti Most. S odlukom Glavnog odbora svoje stranke se ne slaže, jer misli da je dio ljudi ne shvaća situaciju te da su popustili pod medijskim pritiskom i onim drugim koji nije vidljiv. Na sjednici nije bio, ali je doznao da je od 17 članova Glavnoga odbora na sjednici bilo devet, a za odluku je glasovalo sedam. Jedan je bio suzdržan, a jedan član Glavnog odbora je bio protiv toga da se Šimić povuče iz Nacionalnog vijeća Mosta. Nije htio odgovoriti na pitanje može li nakon što je zauzeo ovakav stav očekivati izbacivanje iz stranke. „To morate pitati njih“, rekao je Šimić. "Ne želim ulaziti ni u kakva javna prepucavanja, ali mislim da se u ovome trenutku u Hrvatskoj događaju stvari koje su iznad onoga što je GOGO do sada radio i u Osijeku, pa i iznad nas kao lokalne organizacije", izjavio je Miroslav Šimić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.