Hrvatski radio

Radio Osijek

GOGO – Pampas za 2 milijuna kuna

02.04.2017.

13:20

Autor: Željko Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Petnaest i pol hektara zemljišta kod Pampasa čija je posljednja procjena bila 877 tisuća kuna, nakon sutrašnje sjednice Gradskog vijeća grada Osijeka ipak bi trebala vrijediti više od 6 kuna po četvornom metru.

Potvrdio je to na nedjeljnoj konferenciji za novinstvo predsjednik stranke i kandidat za gradonačelnika stranke GOGO, Miroslav Vanek, istaknuvši kako će, ako se vijećnici slože, početna cijena na javnom natječaju iznositi 2 milijuna kuna. Grad je još 2006. Godine zemljište platio 18 kuna po četvornom metru da bi prema posljednjoj procjeni ispalo kako ono nakon 12 godina vrijedi samo trećinu tadašnje cijene. Posebno zanimanje za to zemljište, koje je dijelom, svojevremeno, bilo u zakupu Golf kluba Osijek, pokazao je NK Osijek koji bi na tom prostoru gradio novi stadion i kampus za potrebe kluba, no kako se prodaja zemljišta mora obaviti putem javnog natječaja, nije isključeno da će se javiti još neki ponuditelj. Naime na natječaj se mogu javiti pojedinci i tvrtke registrirane u Hrvatskoj i Europskoj uniji

„U subotu su koordinaciju imali gradski vijećnici, među kojima sam bio i ja, i mislim da smo se složili oko toga da početna cijena bude 2 milijuna kuna. Zadnja procjena je bila 877 milijuna kuna što je bilo premalo. Podsjećam natječaj je javan i 2 milijuna je početna cijena, i ako ne bude nekih novih momenata ja ću to podržati“ – rekao je Vanek. Sjednica gradskog vijeća je u ponedjeljak 3. travnja.

Vanek je na konferenciji za novinstvo istaknuo kako će GOGO i njihovi partneri u kampanji na lokalnim izborima stranka Pametno, od premijera Plenkovića i Vlade tražiti da se u „Projekt Slavonija“ vrijedan preko 20 milijardi kuna uvrsti dogradnja koridora VC, saniranje odlagališta otpada Lončarica velika i izgradnja 500 megavatne termoelektrane – toplane.

„Ne može se nitko u projekcijama za budućnost Osijeka i Slavonije pozivati na smanjivanje broja stanovnika na tom području. Tako će nas biti samo još manje, a to nećemo dozvoliti! Trebaju nam razvojni projekti i stoga pozivamo premijera i Vladu da ravnomjerno razvija sve dijelove Hrvatske!“ -  poručio je predsjednik stranke GOGO Miroslav Vanek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.