Hrvatski radio

Radio Osijek

GOGO želi novi način upravljanja Osijekom

19.06.2013.

14:29

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Građanska opcija Grada Osijeka- GOGO, odnosno kandidacijska lista grupe birača- nositelja Miroslava Šimića uputila je danas priopćenje kojim opisuju kako oni vide buduće upravljanje Osijekom.

"Građani Osijeka na nedavnim lokalnim izborima izabrali su promjene. Smatramo kako oni s pravom ne očekuju samo promjene političke garniture nego promjene načina upravljanja gradom. Takve promjene zastupala je GOGO lista u svojoj predizbornoj kampanji. Naša kandidacijska lista nositelja Miroslava Šimića dobila je povjerenje građana i naše stavove namjeravamo nastaviti zastupati kao gradski vijećnici", ističe se u priopćenju.

Vijećnici te kandidacijske liste, koja u budućem sazivu Gradskog vijeća Osijeka ima dva vijećnika, spremni su sudjelovati u stvaranju većine u Gradskom vijeću, ali uz uvjet da svi u toj većini prihvate prijedloge koji će jamčiti početak promjene načina upravljanja Gradom.

Konkretni prijedlozi liste GOGO su:

1.   Trošak rada Gradskog vijeća treba ostati na dosadašnjoj razini. S obzirom da u novom sazivu ima 11 vijećnika više nego u prošlom, to konkretno znači smanjenje vijećničkih naknada.

2.   Zapošljavanje u Gradskoj upravi i trgovačkim društvima u većinskom vlasništvu Grada Osijeka, mora se obavljati putem javnih natječaja u suradnji sa Zavodom za zapošljavanje. Konkretno, Zavod će obavljati procjene kandidata i ponuditi 5 najboljih. Od tih 5 Uprava trgovačkog društva ili Grada treba izabrati kandidata kojeg će zaposliti. Objava informacija tko je i na temelju kojih kvalifikacija zaposlen mora biti dostupna na web stranicama Grada. Ovi uvjeti odnose se na sva radna mjesta osim na pročelnike i uprave (direktori, članovi uprava, pomoćnici direktora) koje, u sadašnjim uvjetima, smatramo prvim suradnicima Gradonačelnika i on ih mora imati pravo odabrati.

3.   Članovi Nadzornih odbora trgovačkih društvima u većinskom vlasništvu Grada Osijeka moraju ispunjavati jedan od sljedećih uvjeta:

Visoka ili viša stručna sprema uz 5 godina radnog iskustva

Srednja stručna sprema uz 10 godina radnog iskustva na rukovodećim poslovima.

"Navedeni prijedlozi i njihovo prihvaćanje od strane svih stranaka koje će činiti novu vladajuću većinu u Gradskom vijeću, preduvjet su da vijećnici naše kandidacijske liste budu dio te većine", priopćili su predstavnici liste Miroslava Šimića.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.