Hrvatski radio

Radio Osijek

Goran Đanić i ostali članovi HNS-a Općine Podgorač istupili iz stranke

30.10.2020.

13:19

Autor: Radio Osijek

foto Radio Osijek

foto Radio Osijek

Foto: - / -

HNS-ov načelnik općine Podgorač Goran Đanić, s predsjednicom Općinskog vijeća Ljiljanom Zidar, zamjenicom općinskog načelnika Općine Podgorač Ljiljanom Grbić, te 8 vijećnika iz redova vijećnika HNS-a Općine Podgorač i 50-ak članova napustili su Hrvatsku narodnu stranku.

Objavio je ovu oduku u petak Goran Đanić, koji je do sada bio i član Predsjedništva Županijske organizacije stranke. Kako je istaknuo Đanić, ovom odlukom HNS na području Općine Podgorač prestaje postojati: "Od danas, nakon 22 godine, Hrvatska narodna stranka na području Općine Podgorač, možemo tako reći, prestaje djelovati. Razlog je što to više nije narodnjaštvo i što to više nema veze s Hrvatskom narodnom strankom koju je osnivala Savka Dabčević Kučar. Glavni je razlog nezadovoljstvo parlamentarnim izborima gdje smo još uoči njih vidjeli da jednostavno HNS neće dobro proći. Pokušali smo upozoravati i nešto učiniti, no na žalost smo deklasirani, deplasirani i optuženi od strane Županijske organizacije HNS-a da se ne ide kroz medije. Ja smatram da, ako je sve transparentno, da se mora znati kakvo je stanje. Narodnjaštvo u Hrvatskoj je svedeno na minimum, na što sam nakon izbora upozorio predsjednika stranke Predraga Štromara da je odgovoran, te da bi morao dati ostavku s potpredsjednikom Čurajem i ostalima budući da je stranka s pet mandata spala na jedan. Oni su se na to uvrijedili, a danas realno imaju 3 do 4.000 članova umjesto 38.500 jer se uopće ne radi revizija članstva. To je samo zbog manipulacije na Saboru i s delegatima, a u zadnje vrijeme se u stranci radi samo na klijentelizmu i zapošljavanju kako bi se preko stranke dobila radna mjesta u državnim tvrtkama, što je nedopustivo. Danas su u Županijskoj organizaciji stranke ljudi koji su u HNS došli prije nekoliko mjeseci, a sada su u direktorskim foteljama. Takve ljude ne zanima regionalna i lokalna politika i dobrobit zajednice, nego samo njihova osobna korist", rekao je Đanić. Dodao je kako će nastaviti raditi na svim započetim projektima u Općini Podgorač, te napomenuo kako će kao vijećnik i potpredsjednik Županijske skupštine Osječko-baranjske županije nastaviti raditi kao nezavisni zastupnik podržavajući vladajuću većinu sa županom Ivanom Anušićem na čelu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.