Hrvatski radio

Radio Osijek

Goran Đanić: Stranačko vodstvo HNS-a treba dati ostavke

16.09.2020.

11:35

Autor: Radio Osijek

foto Radio Osijek/M.Kralj

foto Radio Osijek/M.Kralj

Foto: - / -

Nakon fijaska na parlamentarnim izborima, stranačko vodstvo HNS je, kao i čelnici osječko-baranjske organizacije, odmah trebalo dati ostavke i izabrati nove ljude koji mogu oporaviti stranku- rekao je to na konferenciji za novinare u Osijeku Goran Đanić.

Suprotno tome, nije napravljena ni analiza izbora ni sazvana stranačka tijela, a među redovima se može pročitati da se predsjedništvo HNS-a među sobom dogovara o imenima za državne tajnike u Vladi koju HNS podupire samo s jednom rukom u Saboru- rekao je to na konferenciji za novinare u Osijeku HNS-ov načelnik općine Podgorač, potpredsjednik Županijske skupštine i član Predsjedništva Županijske organizacije stranke Goran Đanić koji ističe da nije protiv potpore Vladi. Konferenciju za novinare održao je  ispred osječkih stranačkih prostorija jer mu predsjednik županijskog HNS-a Danijel Ilić, kaže Đanić, nije dao ključ službenih prostorija.

Županijsko Predsjedništvo sazvano je za sutra tek pod pritiskom ove konferencije za novinare- kaže Đanić koji tvrdi da stranka ima mlade, obrazovane ljude koji mogu biti državni tajnici umjesto osoba koje su na parlementarnim izborima dobili 100 glasova i nisu imena koja će oporaviti HNS koji je od stranke s pet zastupnika, potpredsjednikom Vlade i ministrima pala na jednog saborskog zastupnika.   

Goran Đanić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.