Hrvatski radio

Radio Osijek

Goran Kušec predstavio program kandidature za gradonačelnika Osijeka

18.04.2021.

11:59

Autor: Radio Osijek / Hina

Goran Kušec predstavio program kandidature za gradonačelnika Osijeka

Goran Kušec predstavio program kandidature za gradonačelnika Osijeka

Foto: - / -

Razvoj, društvo, urbanost i odgovornost četiri su poglavlja programa "Budimo Osijek" koji je predstavio Goran Kušec, SDP-ov kandidat za gradonačelnika Osijeka. Potporu Kušecovoj kandidaturi dao je i predsjednik stranke Peđa Grbin.

Kroz četiri cjeline: budimo RAZVOJNI, budimo DRUŠTVENI, budimo URBANI i budimo ODGOVORNI, ističu se gospodarstvene mjere kojima se misli dodatno olakšati poslovanje uz povećanje potpora poduzetnicima i investitorima.

Gradonačelnički kandidat za novog osječkog gradonačelnika. Goran Kušec, u pratnji Tihane Tomljanović i Tee Mirošević Zobonja, kandidatkinja za zamjenice, predstavio je Izborni program nazvan „Budimo Osijek“. Na predstavljanju su bili predsjednik SDP-a Peđa Grbin, potpredsjednica stranke Biljana Borzan te predsjednik Gradske organizacije  Boris Piližota.

Predsjednik SDP-a Peđa Grbin rekao je da je na lokalnim izborima u Osijeku potrebno razbiti HDZ-ovu korupcijsku vertikalu i korupcijsku hobotnicu i da SDP-ov program za Osijek ima rješenja za gradske probleme.

"HDZ u predizbornoj kampanji građanima pokušava prodati priču da će se izborom HDZ-ovog gradonačelnika, stvoriti vertikala, koja bi trebala dobro funkcionirati između Vlade te Županije i Grada Osijeka. Međutim, svi mi u Hrvatskoj vidimo kako ta vertikala funkcionira u praksi, recimo u pravosuđu", rekao je Grbin.
Pritom je naveo kako to izgleda "HDZ-ovo pravosuđe".
"Imamo HDZ-ovo pravosuđe, na razini Vrhovnog suda i njegovog predsjednika, imamo osječki Županijski sud, s posebnim izdvojenim odjeljenjem u Bosni i Hercegovini, i osječki Općinski sud, i ta vertikala funkcionira katastrofalno", ustvrdio je Grbin.
Rekao je da postoji i vertikala kojoj su na čelu premijer Andrej Plenković i ministar zdravstva Vili Beroš koji je, kaže Grbin, "čak i ovu covid situaciju i zdravstvenu krizu, iskoristio za bogaćenje pojedinaca".
"Sustav cijepljenja ne funkcionira, građani ne mogu doći do cjepiva, a onda saznajemo da su se stotine tisuća i milijuni kuna izvlačili za podobne, poslušne i one koji su povezani s ministrom", ocijenio je predsjednik SDP-a.
Grbin je poručio da "Osijeku ne treba takva korupcijska vertikala", već odgovorni i marljivi ljudi, koji znaju svoj posao, jer su, dodao je, i bez te vertikale Osijek i Rijeka, među najuspješnijim gradovima po povlačenju EU sredstava.
"A što je prijetnja HDZ-a? Je li prijetnja - ako ne glasate za nas, nećete dobiti ništa, uskratit ćemo vam, jer za nas u Hrvatskoj nisu svi jednaki?", upitao je Grbin i ustvrdio da upravo to HDZ poručuje ne samo Osijeku, nego i cijeloj Hrvatskoj.
Siguran je da će građani Osijeka "to prepoznati i razbiti tu korupcijsku vertikalu" te osigurati da se Osijek svojim znanjem uspije razvijati kako treba na dobrobit svih građanki i građana.
Istaknuo je kako je SDP-ov izborni program za Osijek "ozbiljan dokument" koji govori o svim gradskim problemima i nudi konkretna rješenja za naredne četiri godine.
SDP-ov kandidat za osječkog gradonačelnika Goran Kušec rekao je da ponajprije želi povećati potpore za poduzetnike i investitore te osnovati gospodarski ured koji bi služio kao pomoć "u šumi propisa i birokratskih zahtjeva, koje pred poduzetnike stavlja država".
Kušec je naveo i da želi povećati potpore za novorođene bebe, smanjiti cijene vrtića te povećati njihov broj i kapacitet te uvesti jednosmjensku nastavu u sve osnovne škole.
Istaknuo je kako se u svom mandatu želi usredotočiti na razvoj rekreativnog sporta, obnovu postojećih parkova i podizanje barem jednog novog, izgradnju Gradske knjižnice te obnovu i izgradnju gradske tržnice.
Kušec je poručio kako želi stvoriti odgovornu, sposobnu, digtaliziranu i ljubaznu Gradsku upravu.

Peđa Grbin i Goran Kušec

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.