Hrvatski radio

Radio Osijek

Gordan Žanić posjetio osječki KBC

04.10.2021.

10:39

Autor: Stjepan Filipović

Gordan Žanić (Foto: Stjepan Filipović)

Gordan Žanić (Foto: Stjepan Filipović)

Foto: - / -

Od danas svi zaposleni u sustavu zdravstva i socijalne skrbi moraju imati covid-potvrdu. Kako se primjenjuju sigurnosne mjere u Kliničkom bolničkom centru Osijek jutros je došao provjeriti ravnatelj Uprave za financijske poslove Ministarstva zdravstva, Gordan Žanić.

Gordan Žanić pohvalio je vodstvo i ravnatelja što su već jučer testirali svoje zaposlenike. „Od 322 testirana, 6 je bilo pozitivnih što je još jednom potvrda da se treba testirati jer postoje i oni koji se ne vide, nemaju simptome, a lako prenose zarazu," rekao je Žanić.
Dočekala ga je mala skupina građana držeći transparent „Država ne dopušta diskriminaciju". Među njima je bila Brankica Jonić čija je majka bila medicinska sestra u osječkom KBC-u. „Došla sam podržati sve ljude koji ulaze u bolnicu a na njih se vrši pritisak i na njihovu savjest. Svatko ima ustavno pravo raditi, a nekim se ljudima ucjenom pokušava nametnuti nešto da bi učinili nešto što je protiv njihove savjesti," istaknula je.
Jutrošnji ulazak djelatnika KBC-a pojasnio je ravnatelj, Željko Zubčić. „Nama se ništa ne mijenja, djelatnici imaju poseban ulaz koji je pokriven termovizijskom kamerom, dakle i dalje imamo obvezu mjerenja temperature kod dolaska na posao. Potvrde su prikupljene na klinikama protekloga tjedna, imamo registrator s potvrdama i znamo tko ima imunost, a tko nema i tko mora ići na testiranje. Tijekom jučerašnjeg dana obavili smo 322 testiranja, a voditelji ustrojstvenih jedinica na svoje su mailove dobili sve rezultate.
Šest pozitivnih djelatnika je obaviješteno i u kućnoj su izolaciji," rekao je Zubčić te je naglasio da će se zaposlenici, koji dežuraju vikendom, morati testirati još jednom pred vikend.

Gordan Žanić

dr. Željko Zubčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.