Hrvatski radio

Radio Osijek

Gori polje pšenice uz cestu kod Čeminca

02.07.2020.

12:47

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: slušatelj Radio Osijeka

Foto: slušatelj Radio Osijeka

Foto: - / -

Oko 10 sati je na polju pšenice uz cestu prema Belom Manastiru kod Čeminca buknuo požar. Na požarištu su vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Beli Manastir i DVD-a Čeminac. Prema kazivanju očevidaca automobili se okreću i bježe od požarišta. U međuvremenu policija preusmjerava sav promet.

Informacija o uzroku požara za sada nema.
JVP Beli Manastir dojavu je dobila u 10,16, a na terenu je jedno njihovo vozilo i dva vatrogasca. 

24 sata je objavio svjedočenje jednog od očevidaca: "Vozio sam i odjedanput naletio na vatrogasce i policiju, sve se okolo dimilo i vidio sam kako se požar širi poljem. Crni dim je šikljao, bilo je užasno. Izgorjelo je skoro cijelo polje, u blizini je i veliki voćnjak, ali njega na sreću nije zahvatilo."
Jučer se oko 12,15 sati kod Paulin Dvora, prilikom vršenja pšenice zapalio kombajn, a vatra se proširila na usjev i tom prilikom izgorjelo je oko 22 hektra pšenice, izvijestila je danas Policijska uprava osječko-baranjska. Požar su ugasili vatrogasci Javne profesionalne vatrogasne postrojbe Grada Osijek, a očevid je obavila ekipa Policijske uprave osječko-baranjske u suradnji s protupožarnim inspektorom te su utvrdili da je do požara došlo uslijed tehničke neispravnosti na kombajnu.
Vlasniku 52-godišnjem hrvatskom državljaninu iz Paulin Dvora, nastala je materijalna šteta oko 90 000 kuna.

gori-zito-bm.jpg

gori-zito-bm.jpg

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.