Hrvatski radio

Radio Osijek

10:38 / 17.06.2018.

Autor: Radio Osijek / IF

Gorio Đeram, urušila se kuća

foto: JPVP Grada Osijeka

foto: JPVP Grada Osijeka

Foto: - / -

Operativno dežurstvo JPVP Grada Osijeka izvijestilo je da su jučer gasili požar na ugostiteljskom objektu u Osijeku, a rano jutros intervenirali su kada se urušio krov kuće u Ružinoj. Ozlijeđenih nije bilo.

Vatrogasci su u jučer u 15,14 sati dobili dojavu da gori krovište na ugostiteljskom objektu i na intervenciju su upućena 3 vatrogasna vozila i 10 vatrogasaca. Dolaskom na mjesto intervencije zatekli su djelatnike restorana na Bosutskom kako gase požar u podrumu gdje se nalazi kuhinja i roštilj. Požar je gorio unutar velike kuhinjske nape u dimovodnom kanalu dužine (visine) 10 metara koji su ugasili, no prilikom izviđanja uočili su da se požar proširio i na gornje etaže objekta te je zahvatio drvenu građu unutar gipsane obloge u skladištu i na krovu objekta. Rasporedom vatrogasaca i pozivom DVD-a Donji grad uspjeli su istovremeno djelovati na sve tri etaže. U prizemlju su uklonili gipsanu oblogu te naišli na drvene obloge koje su gorjele, izrezali su ih i uklonili. Sa krova se uklonili crijep, a s tavana zemljanu podlogu da bi došli do gorućih greda koje su ugasili.

HEP je jučer poslijepodne nakratko isključio struju u cijelom naselju, a potom samo na objektu koji je gorio.

Operativno dežurstvo JPVP Grada Osijeka jutros u 4,34h dobilo dojavu da se urušio krov kuće pa su na intervenciju upućena 2 vatrogasna vozila i 7 vatrogasaca.

Dolaskom na mjesto intervencije utvrdili su da je na gradilištu nepoznatog investitora uklanjana građevina (Ružina 21) uslijed čega je narušena mehanička otpornost i stabilnost pri čemu je došlo do urušavanja krovišta i nosivih zidova u Ružinoj ulici br.19. Pregledom mjesta intervencije i po izjavama stanara da navedenoj adresi u dijelu kuće gdje je došlo do urušavanja nije bilo osoba. Urušena građevina prijeti da se u potpunosti uruši na dio nogostupa i kolnika pa je mjesto označeno trakom i, po nalogu policijskih službenika,  zatvoren je promet od mjesta intervencije do križanja sa Županijskom ulicom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.