Hrvatski radio

Radio Osijek

Gospodarski centar Osječko-baranjske županije otvara se u travnju

31.01.2023.

14:49

Autor: HRT Radio Osijek

Gosodarski centar Osijek

Gosodarski centar Osijek

Foto: Neven Knežević / HRT Radio Osijek

Završne radove na Gospodarskom centru Osječko-baranjske županije koji bi trebao biti otvoren u travnju, obišli su osječko - baranjski župan Ivan Anušić, zamjenik gradonačelnika Dragan Vulin sa suradnicima, te saborska zastupnica Nataša Tramišak. Riječ je o projektu koji će osigurati prostore za gospodarske priredbe, sajmove i kongresna događanja, te će time povećati gospodarsku aktivnost Županije, ali i cijele regije. 

Gradilište Gospodarskog centra, kapitalne investicije koju provodi Osječko - baranjska županija u partnerstvu s Gradom Osijekom obišli su predstavnici Županije i Grada sa suradnicima, te saborskom zastupnicom Natašom Tramišak. Prvi dio Gospodarskog centra Osječko-baranjske županije trebao bi biti otvoren u travnju kada će ugostiti i prvu sajamsku priredbu - Osječki proljetni sajam koji priprema tvrtka Osječki sajam od sada u vlasništvu Osječko - baranjske županije koja će upravljati i Gospodarskim centrom. "Projekt Gospodarskog centra provodi se dvije godine, uskoro će biti dovršen, rekao je župan Ivan Anušić, te dodao "da je osnovni cilj ovog reprezentativnog projekta je razvoj gospodarstva na području naše županije, ali i istok Hrvatske".

Podsjetimo, zavšetkom izgradnje Zgrade 1 Gospodarskog centra županija će dobiti multifunkcionalni objekt predviđen za sajmove, konferencije, kongrese i ostale poslovne događaje s mogućnošću prilagodbe veličini i zahtjevima događanja ukupne površine oko 5 tisuća četvornim metara. Ukupna vrijednost projekta je 8,7 milijuna eura s tim da bespovratna sredstva EU iznose oko 6 milijuna eura, 1,2 milijuna eura osigurava Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a Županija 1,5 milijun eura. 

Zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin rekao je "da će Grad ostati pouzdan partner, te da će Gospodarski centar sigurno privući i nove manifestacije". 

Saborska zastupnice Nataša Tramišak naglasila je važnost projekta. "Riječ je o novom sajamskom prostoru na kome će se prezentirati ne samo postojeće gospodarstvo, prilike i resursi, nego i stvarati uvjete za dolazak novih gospodarstvenika na područje Osječko-baranjske županije".

"Sajmovi su mjesto susreta na kojem poduzetnici mogu prezentirati svoje proizvode i usluge, upoznati se s konkurencijom i u konačnici dati svom poslovanju novi zamašnjak", rekla je županijska pročelnica Upravnog odjela za  gospodarstvo Ivana Katavić Milardović. 

Nakon zavšretka radova u 1. fazi planirana je i druga u kojoj će se izgraditi poslovni toranj, te zatvorene hale. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.