Hrvatski radio

Radio Osijek

Gospodarski centar otvara vrata 21. travnja

30.03.2023.

17:58

Autor: HRT Radio Osijek

Gospodarski centar

Gospodarski centar

Foto: Neven Knežević / HRT Radio Osijek

Gospodarski centar Osječko-baranjske županije, kao novi prostor za održavanje sajmova i drugih gospodarskih aktivnosti, bit će otvoren 21. travnja, a prva manifestacija u novom objektu bit će osječki Proljetni sajam, koji će se održati od 21. do 23. travnja. Na konferenciji za novinare govori su predstavnici Grada i Županije

Osječko - baranjski župan Ivan Anušić rekao je kako će novi objekt u idućem razdoblju biti središte svih gospodarskih aktivnosti u Županiji. "Ne samo sajmova nego i poslovnih sastanaka, konferencija i okupljanja svih koji gospodarstvom podižu kvalitetu života na tom području", dodao je Župan. 

Ukupna vrijednost projekta je 71 milijun kuna. 45 milijuna osigurano je iz fondova Europske unije, nešto više od 9 milijuna financiralo je resorno Ministarstvo, a 17 milijuna Županija. Grad Osijek kao partner donirao je zemljište vrijedno 25 milijuna kuna. 

Osječka dogradonačelnica Jasenka Crnković istaknula je da je Osijek tim kapitalnim gospodarskim projektom dobio sajamski prostor kakav najveći grad istoka Hrvatske i zaslužuje. "Grad Osijek je od pšočetka to prepoznao kao strateški gospodarski projekt koji će dati dodanu vrijednost razvoju gospodarstva ovoga područja te poticanju malog i srednjeg poduzetništva," rekla je. 

Županijska pročelnica  Upravnog odjela za gospodarstvo Ivana Katavić Milardović rekla je da će prva manifestacija koja se organizira u novom prostoru biti osječki Proljetni sajam koji će se održati od 21. do 23. travnja. "Osim najvećih gospodarskih subjekata u Slavoniji i Baranji na sajmu će se predstaviti i institucije poput HGK, HOK-a, HBOR-a, HAMAG-BICRO, a uz hrvatske institucije na sajmu će biti i gospodarske komore iz Bosne i Hercegovine, Njemačke, Italije, Srbije i Mađarske," rekla je Katavić-Milardović, te dodala da će za posjetitelje biti organiziran autobusni prijevoz iz centra grada. Kao i do sada ulaz i parkiranje na sajam su besplatni. 

Zaključujući konferenciju za novinare Župan Anušić je najavio da će se projekt Gospodarskog centra nastaviti i u drugoj fazi u kojoj je predviđena izgradnja poslovnog tornja, velikih izložbenih hala i popratnih sadržaja. Planirano je održavanje 6 do 8 sajmova godišnje, ne računajući druge sadržaje. 

dogradonačelnica Crnković i župan Anušić

Galerija
župan Ivan Anušić, Foto: Neven Knežević/HRT Radio Osijek
dogradonačelnica Jasenka Crnković, Foto: Neven Knežević/HRT Radio Osijekpročelnica Ivana Katavić Milardović, Foto: Neven Knežević/HRT Radio OsijekVelika hala, Foto: Neven Knežević/HRT Radio OsijekGospodarski centar, Foto: Neven Knežević/HRT Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.