Hrvatski radio

Radio Osijek

Gosti iz Litve i Grčke - inovacija i razmjena dobre prakse

02.04.2019.

12:11

Autor: Radio Osijek

fotografija iz priopćenja organizatora

fotografija iz priopćenja organizatora

Foto: - / -

U posjet Osijeku i Slavoniji i Baranji stiglo je 14 nastavnika srednjih škola i visokih učilišta iz Litve i Grčke, u okviru Erasmus+ KA2 projekta suradnje za inovacije i razmjenu dobre prakse "The Implementation of Media Education in Schools (iMES) - Media To Understand and Create".

"Veliki međunarodni projekt primarno je okrenut medijskoj pismenosti i načinima kako stvoriti ili poboljšati kurikule kroz koje se medijska pismenost poučava. Ovaj međunarodni susret četvrti je u nizu sastanaka i susreta u dvogodišnjem projektu u kojemu sudjeluje šest partnera iz tri države – Vilnius Salomeja Neris Gymnasium (Litva), Vilnius Gediminas Technical University (Litva), 4th Lyceum if Katerini (Grčka), KEK KEPA Pierias (Grčka) te Elektrotehnička i prometna škola Osijek i Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku kao hrvatski partneri. Rezultat ovoga projekta bit će novi kurikul za medijsku pismenost koji će sastavljati svi sudionici; u Litvi će se provoditi uklopljen u redovnu nastavu gimnazijskog programa, a u Grčkoj i Hrvatskoj kao izvannastavna aktivnost", kaže se u priopćenju organizatora.

Valja podsjetiti kako su gosti iz Litve i Grčke u nešto manjem broju u ožujku boravili u Osijeku na tzv. transnacionalnom sastanku. Razlog sadašnjega dolaska jest Learning Teaching Training Week, odnosno edukacijski tjedan, u okviru kojega pohađaju multimedijalna predavanja i radionice s medijskom tematikom koje su za njih na engleskom jeziku, zajedno sa suradnicima, osmislili i pripremili Tomislav Levak i Snježana Barić-Šelmić, sudionici projekta i asistenti Odsjeka za kulturu, medije i menadžment Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku. U sklopu boravka i edukacije gosti će zajedno s domaćinima razgledati Osijek, Park prirode Kopački rit, Baranju, Vukovar i Muzej vučedolske kulture, sastati se s predstavnicima Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Akademije i Grada Osijeka te se upoznati s primjerima dobre prakse iz područja društvenih mreža i komunikacijskih platformi, koje su glavna tema ovoga edukacijskoga tjedna.

/ priopćenje Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku /

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.