Hrvatski radio

Radio Osijek

Gosti iz Trilja odali počast poginulim braniteljima Vukovara

16.07.2016.

16:05

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Članovi MKVC iz Osijeka, MK Golubica iz Vukovara i Udruge branitelja HOS-a Vukovar ugostili su predstavnike Mjesnog odbora Čačvina Grada Trilja. Gosti su obišli Bogdanovce, bolnicu i druga mjesta stradanja kako bi odali počast svim poginulim i ubijenim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu.

Prvo stajalište bilo je u selu Bogdanovci, gdje su zapaljene svijeće za poginule i ubijene branitelje i civile u Domovinskom ratu kao i za sve stradale tijekom Drugog svjetskog rata. Nakon Bogdanovaca, članovi moto klubova i mještani Čačvine uputili su se u Vukovarsku bolnicu, a obišli su i Aleju branitelja na Memorijalnom groblju u Vukovaru. Nakon toga zapalili su svijeće na Ovčari te posjetili Spomen dom Ovčara. Posljednje stajalište bilo je ispred Spomen doma hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti u Vukovaru. Po završetku obilaska svetu misu zadušnicu u Crkvi  svetog Josipa Radnika u Borovu prikazao je don Josip Bečić, župnik iz Čaćvina za sve poginule branitelje Vukovara. " Ovo je šesti puta kako dolazim u Vukovar, posebno mi je drago što je ovoga puta došao pun autobus mještana Čačvina među kojima je velik broj branitelja i djece koja za vrijeme rata nisu ni bila rođena. Ovdje su od naših branitelja, HOS-ovca Ivice Jurčana i Drage Stjepanovića dobili izvornu informaciju tko je bio branitelj, a tko agresor. Kako danas djecu u školi uče jednu povijest, mi ih kod kuće moramo učiti istinu o ratu, Vukovaru i ćirilici. Mi samo želimo da naša djeca ne zaborave tko je stvarao ovu državu te da se poklonimo ubijenima i poginulima u Vukovaru. Ujedno ovom prilikom zahvalio bih se Damiru Markušu -Kutini, braniteljima iz Udruge HOS-a te članovima Moto kluba Veterani Croatia i Golubica Vukovar" kazao je Filip Žaper, predsjednik MO Čačvina.

/ iz priopćenja udruga, Sonja Srša/

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.