Hrvatski radio

Radio Osijek

Gotovo 50.000 za "Bubamare" s Rock Marinfesta

12.01.2016.

17:23

Autor: Radio Osijek/Hina/TM

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prihod s vinkovačkog Rock Marinfesta, održanog krajem prošle godine, od gotovo 50.000 kuna bit će utrošen za potrebe 1.400 članova vinkovačke Udruge za osobe s invaliditetom "Bubamara", izvijestili su iz te udruge.

Posljednje izdanje Rock Marinfesta, rekao je Ivan Grigić iz udruge "Bubamara", najuspješnije je do sada, iako se festival trajao samo jedan dan, umjesto uobičajena dva. "Za jednu večer prodali smo 1.246 ulaznica i, kad zbrojimo prihode i rashode, ostaje nam 49.672 kune", izvijestio je Grigić na konferenciji za novinare te ustvrdio da je Festival u potpunosti ispunio očekivanja organizatora "jednog od najboljih hrvatskih zimskih glazbenih festivala". 
Grigić je također izvijestio kako udruga provodi niz projekata te aplicira za sredstva iz EU fondova, pa će dio novca prikupljen na Rock Marinfestu biti iskorišten i za tu namjenu budući da se kod europskih projekata traži određeno sudjelovanje s vlastitim novcem. Istaknuo je također da udruga "Bubamara" zapošljava 200-tinjak osoba, među kojima je velik broj asistenata i pomoćnika u nastavi. Prema mišljenju Gordane Ilić-Ostojić iz Organizacijskog odbora, najveća vrijednost festivala jest mogućnost da korisnici udruge koji, kako je rekla, obično ne osjećaju pripadnost prostorima poput Vanilla cluba gdje je festival održan, imaju priliku upravo u tom prostoru se zabaviti i susresti se sa svojim glazbenim idolima, a to su, na zadnjem Rock Marinfestu, bili članovi bendova "Zabranjeno pušenje", "S.A.R.S.", "Silente", "Septica" i "The Karambol".
Rock Marinfest održava se od 2008., a nazvan je po tragično stradalom gitaristu brojnih vinkovačkih bendova Marinu Pokrovcu. Tijekom godina, na festivalu je nastupilo više od 200 glazbenika iz cijele Hrvatske, ali i inozemstva, te je postao jedan od zaštitnih znakova Vinkovaca.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.