Hrvatski radio

Radio Osijek

Gotovo 700 novozaraženiih u pet slavonskih županija

28.11.2020.

14:47

Autor: Radio Osijek/TM

Foto: HRT/Davor Lončarić

Foto: HRT/Davor Lončarić

Foto: - / -

S područja pet slavonskih županija u posljednja 24 sata sedam je osoba umrlo. Vukovarsko-srijemska županija bilježi 226 novih slučajeva zaraze, Osječko-baranjska 194, Brodsko-posavska 158, Požeško-slavonska 62, a Virovitičko-podravska 58 - ukupno 698.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji od 362 osobe testirane u posljednja 24 sata evidentirano je 226 novih osoba pozitivnih na koronavirus, a jedna je osoba umrla, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Među novopozitivnima najviše ih je iz Vinkovaca (57), 44 su iz Vukovara, a 16 iz Županje. Po devet novozaraženih je iz Borova i Privlake, sedam iz Ivankova, po šest iz Iloka i Otoka, pet iz Ilače, po četiri osobe iz Gunje i Jarmine, po tri iz Bobote, Cerne, Markušice, Negoslavaca, Strošinaca i Štitara, po dvije iz Andrijaševaca, Bošnjaka, Bršadina, Donjeg Novog Sela, Komletinaca, Lipovca, Lovasa, Ostrova, Podgrađa, Retkovaca, Vere i Tovarnika te po jedna osoba iz drugih 17 mjesta u toj županiji. Trenutno su 62 osobe hospitalizirane, a 694 zaražene osobe su u kućnoj izolaciji i kućnom liječenju. U samoizolaciji je 1406 osoba.

U Osječko-baranjskoj županiji su u posljednja 24 sata, na temelju analize 473 uzorka, utvrđena 194 slučaja zaraze koronavirusom, a umrlo je petero ljudi, javlja Stožer civilne zaštite. Najviše novopozitivnih na koronavirus imaju prebivalište na području Osijeka - njih 97, slijede Đakovo sa 21, Našice sa deset, Belišće sa devet, Valpovo s osam i Beli Manastir sa šest. U općini Čepin je pet novopozitivnih, u Antunovcu, Dardi, Strizivojni i Vuki po četiri te u Bilju tri. Po dvije novopozitivne osobe su s područja grada Donjeg Miholjca te općina Bizovac, Draž, Đurđenovac, Kneževi Vinogradi, Koška i Petrijevci, a po jedna s područja općina Čeminac, Jagodnjak, Semeljci, Gorjani i Vladislavci.
Na bolničkom je liječenju 220 covid pacijenata – 179 je u osječkom KBC-u (46 je na respiratoru), dok je 41 osoba hospitalizirana u Općoj županijskoj bolnici Našice.
U zadnja 24 sata preminulo je pet osoba koje su bile zaražene koronavirusom. U KBC-u su preminula tri muškarca - iz Vladislavaca rođen 1945. godine, iz Osijeka rođen 1950. i iz Šaga rođen 1952. godine, te jedna žena iz Klise rođena 1929. godine. U našičkoj bolnici preminuo je muškarac iz Belišća rođen 1935. godine, priopćio je Stožer.
Na području županije u samoizolaciji je 2.412 osoba. Policija je obavila 36 provjera osoba u samoizolaciji – jedna dojava građana bila je točna te je u Donjem Miholjcu utvrđeno kršenje mjere. Policija je obavila i nadzor 79 ugostiteljskih objekata te u dva slučaja u Osijeku utvrdila kršenje radnog vremena. Oba objekta su ispražnjena i slijedi obavijest nadležnom inspektoratu zbog počinjenog prekršaja.

Stožer civilne zaštite susjedne Brodsko-posavske županije izvijestio je o 158 novozaraženih. U slavonskobrodskoj i novogradiškoj bolnici trenutno je na liječenju 81 pacijent pozitivan na koronavirus. Među oboljelima na bolničkom liječenju deset pacijenata je na respiratoru.
Mjera samoizolacije na području Brodsko-posavske županije određena je za 2.010 osoba, što je 41 osoba više nego u petak.

Stožer Civilne zaštite Požeško-slavonske županije izvijestio je u subotu o 62 nova slučaja zaraze koronavirusom. Novi slučajevi zaraze dio su skupine od 206 testiranih osoba.
U toj županiji trenutno je 357 osoba pozitivno na koronavirus, od kojih je 46 osoba na bolničkom liječenju. Preventivna mjera samoizolacije određena je za 723 osobe s prebivalištem u Požeško-slavonskoj županiji.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Sveti Rok Virovitičko-podravske županije u posljednja 24 sata u virovitičkoj je bolnici od covida umro jedan muškarac (1954. godište). Bio je na respiratoru, a bolovao je od brojnih drugih bolesti.Kako je izvjestio Stožer civilne zaštite, od 129 testiranih na virus SARS-CoV-2 pozitivno je 58 osoba, i uglavnom su srednje životne dobi (njih 30). Pozitivni na korona virus dolaze s područja sljedećih općina i gradova: Virovitica (23), Slatina (9), Mikleuš (5), Suhopolje (5), Pitomača (4), Čačinci (3), Orahovica (3), Voćin (2), Nova Bukovica (1), Gradina (1), Lukač (1), Crnac (1). U Općoj bolnici Virovitica trenutno je 38 covid pacijenata. U odnosu na jučer, petero je pušteno kućama, ali ih je osmero primljeno u bolnicu. U KBC-u Osijek je dvoje pacijenata koji se nalaze na respiratoru.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.