Hrvatski radio

Radio Osijek

Radovi, radovi...

25.07.2022.

14:15

Autor: Radio Osijek / KI

Privremena regulacija prometa

Privremena regulacija prometa

Foto: GPP / Osijek

Zbog građevinskih radova na gradskom toplovodu, u Vukovarskoj ulici u Osijeku obustavljen je autobusni gradski prijevoz na dijelu linije u Vukovarskoj ulici od Cvjetkove ulice do Zelenog polja. Kako je istaknuo direktor GPP-a Dejan Rusmirović, sve linije prijevoza se preusmjeravaju na nova autobusna stajališta, a radovi bi trebali biti završeni do 6. kolovoza.

Sve autobusne linije koje prometuju navedenom trasom preusmjerene su prema sljedećem:

-Iz smjera Gajevog trga prema istoku i obrnuto: ustaljenom trasom ulicom Vukovarska cesta - Cvjetkova ulica - Matije Gupca - ulicom Zeleno polje do Vukovarske ceste lijevo i dalje ustaljenom trasom. Autobusna stajališta „Donji grad" sjeverna i južna strana u ulici Vukovarska cesta privremeno se ukidaju, a umjesto njih se uspostavljaju dva privremena autobusna stajališta u Cvjetkovoj ulici kč.br. Predviđeno je da će radovi završiti do 6. kolovoza 2022. godine.


U razgovoru za Radio Osijek direktor osječkog GPP-a Dejan Rusmirović napomenuo je i kako će jedna od najdužih i najfrekventnijih osječkih gradskih ulica, Josipa Jurja Strossmayera, dobila novu kategorizaciju, a kroz možda dvije godine mogla bi dobiti i potpuno novi izgled: "Do sada je Strossmayerova bila nerazvrstana cesta, a po novoj je kategorizaciji u cijelosti - od kružnog toka kod ulaza u Višnjevac pa do okretišta neposredno prije Trga Ante Starčevića, postala državna cesta pod nazivom DC 426. Hrvatske ceste u suradnji s GPP-om imaju u planu izradu projektne dokumentacije za rekonstrukciju te ceste prema kojoj bi pruga bila izmještena na kolnik po uzoru na Europsku aveniju. Prostor današnjeg tramvajskog kolosijeka, širine oko tri metra, bio bi zelena zona s uključenom biciklističkom stazom. Nakon završetka radova koji su u tijeku na početku Strossmayerove, prešlo bi se na dio od Rokove do Kanižlićeve. Tu bi se pruga izmjestila na kolnik i ti bi radovi mogli završiti do kraja 2023. godine. Za dio od Kanižlićeve do Svilajske radove bi preuzela Država, a nadamo se kako bi sve bilo gotovo kroz dvije godine kako bi, kada stignu novi nisklopodni tramvaji, i vozili novom dionicom po novoj pruzi", rekao je Rusmirović.


Cijeli razgovor iz emisije Dobar dan poslušajte u audio prilogu.

direktor GPP-a Dejan Rusmirović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.