Hrvatski radio

Radio Osijek

GPP počeo s nadopunom učeničkih kartica

04.09.2020.

12:49

Autor: Radio Osijek/priopćenje

GPP, arhiva/foto HRT Radio Osijek, M.Kralj

GPP, arhiva/foto HRT Radio Osijek, M.Kralj

Foto: - / -

Gradski prijevoz putnika obavještava sve korisnike javnog gradskog prijevoza da je GPP započeo s nadopunom učeničkih kartica učenicima koji imaju pravo na sufinancirani prijevoz. Krajnji rok je 12. rujna.

Sukladno Odluci Vlade RH, pravo na sufinanciranje 75% troškova međumjesnog javnog prijevoza ostvaruju sljedeći učenici:

1. koji redovito pohađaju srednju školu

2. koji kupuju mjesečnu učeničku kartu za autobus ili vlak, a kojima udaljenost od mjesta prebivališta odnosno boravišta do mjesta škole iznosi više od 5 kilometara.

Iznimno, pravo na financiranje 100% troškova mjesnog i međumjesnog javnog prijevoza ostvaruju i redoviti učenici srednjih škola koji su članovi kućanstva koje je korisnik zajamčene minimalne naknade ili pomoći za uzdržavanje.

Učenička kartica I zone
Brijest, Podravlje, Tvrđavica (isključivo učenici koji ispunjavaju kriterije utvrđene Odlukom Vlade RH)
9,62 kn
Učenička kartica II zone
Višnjevac, Briješće, Josipovac, Nemetin, Sarvaš, Tenja (isključivo učenici koji ispunjavaju kriterije utvrđene Odlukom Vlade RH
17,5 kn
Učenika kartica - OPĆINA ČEPIN
Livana, Čepin (svi učenici koji imaju prebivalište na području općine Čepin)
33,75 kn/44,92 kn
Učenička kartica - OPĆINA ERDUT
Bijelo Brdo (svi učenici koji imaju prebivalište na području općine Erdut)
0,00 kn
Učenička kartica - OPĆINA ANTUNOVAC
Antunovac i Ivanovac (svi učenici koji imaju prebivalište na području općine Antunovac)
50,00 kn

Da bi iskoristili pravo na sufinancirani prijevoz, učenici trebaju donijeti ovjerenu Potvrdu za ostvarivanje prava na sufinanciranje prijevoza za ovu školsku godinu. U slučaju da pripadaju posebnim kategorijama koje ostvaruju pravo na financiranje u visini 100% troškova javnog prijevoza, učenici obavezno donose „Potvrdu 100%“, ili da pravo na sufinancirani prijevoz koriste za obavljanje praktične nastave „Potvrdu 75%“ trebaju donijeti svaki mjesec.

Svim učenicima srednjih škola u razdoblju od 1. do 11. rujna 2020. godine odobren je prijevoz bez vozne karte u svim vozilima Gradskog prijevoza putnika. 12. rujna 2020. svi učenici moraju imati uredno nadopunjenu Butru za rujan 2020.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.