Hrvatski radio

Radio Osijek

Grad brine za napuštene kućne ljubimce

17.07.2015.

15:17

Autor: Amoreta Bajto

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Poslove skupljanja životinjskih lešina s javnih površina u gradu odnedavno obavlja Veterinarska stanica Osijek, rekao je u izravnom javljanju za Radio Osijek pročelnik Upravnog odjela za socijalnu skrb i zdravstvo Romano Kristić. Pse lutalice s ulica zbrinjavat će volonteri udruge Pobjede, koji se već brinu o napuštenim psima smještenim u Azilu u Nemetinu.

S udrugom Pobjede potpisan je ugovor na dvije godine, a definirano je da se u tom razdoblju može utrošiti maksimalno 494.760 kuna na ovaj posao. Romano Kristić napominje kako je pogođena znatno povoljnija cijena od one koja je do sada vrijedila između grada i nekadašnjeg pružatelja ove usluge.

"Do sada nas je hvatanje i sve ono što ide nakon toga za samo jednog psa stajalo oko 6000 kuna. Sada je to 1767 kuna, u što je uračunato hvatanje, zbrinjavanje, čipiranje, steriliziranje i rad na udomljavanju životinje. Velike uštede očekujemo i kod prikupljanja lešina, a sada smo dogovorili cijenu od 150 kuna + PDV za uklanjanje jedne lešine. Do nedavno smo po uklonjenoj lešini plaćali 843 + PDV. Također je potpisan ugovor na dvije godine, a maksimalan iznos koji će u tom razdoblju biti isplaćen postavljen je na 75.000 kuna" pojašnjava Kristić.


Građani koji žele prijaviti psa koji luta ulicama to mogu učiniti pozivom volonterima udruge Pobjede na 095/872-3087 od ponedjeljka do subote od 9 do 18 sati. Za prikupljanje lešina s javnih površina treba zvati Veterinarsku stanicu Osijek na 275-060 od ponedjeljka do petka od 7 do 19 sati, subotom od 8 do 18 sati te nedjeljom i praznikom uz poziv na 099/499-0665.

/u izradi članka korišten tekst iz Glasa Slavonije/

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.