Hrvatski radio

Radio Osijek

Grad će tražiti otvaranje i kvartovskih tržnica

30.04.2020.

14:47

Autor: Željko Kovačević

Boris Piližota foto

Boris Piližota foto

Foto: - / -

Na video konferenciji Stožera civilne zaštite grada govorilo se o javnom gradskom prijevozu, gradskim tržnicama te ublažavanju mjera vezanima uz pandemiju koronavirusa. Grad traži otvaranje i manjih tržnica te postavljanje kućica za prodaju.

Osječki GPP vozi po nedjeljnom ljetnom rasporedu sa samo 2 tramvaja i 9 autobusa kako bi bio prvenstveno na usluzi onima koji moraju doći do svojih radnih mjesta. Iz GPP-a pozivaju sve korisnike da se u vozilima drže razmaka od najmanje jednoga metra te da prije ulaska u vozilo koriste dezinficijens. Poželjne su i maske za lice. Također mole starije sugrađane da se prijevozom na koriste u vremenu jutarnjih i polijepodnevnih špica. Svi oni koji su ranije uplatili butru za travanj mogu kod remize tražiti kompenzaciju za vožnje. 

Osječki Crveni križ, rečeno je na konferenciji za novinare, i dalje dostavlja svima namirnice i lijekove koji nazovu na SOS telefon (031/494-062) te plaća račune onima koji nisu u mogućnosti samostalno to obavljati. U 7 tjedana djelatnici i volonteri njih ukupno 135 obavili su 7780 obilazaka. Onima u potrebi podijeljeno je ček 15 tona hrane.

Sukladno Zaključku Vlade RH od 24. travnja 2020., iznimno su dozvoljeni treninzi sportaša I. i II. kategorije u pojedinačnim sportovima, te seniorskim sportskim ekipama koje nastupaju u najvišem stupnju natjecanja. Za sve ostale treninzi do daljnjega nisu dozvoljeni, a važećom Odlukom Stožera RH - sva dječja igrališta, otvorena sportska igrališta, kao i sportske dvorane zatvorene su do 4. svibnja 2020. Organizaciju termina i raspored korištenja sportskih terena obavlja Zajednica športskih udruga grada Osijeka sukladno Zaključku Vlade RH.

Ističu i obavijest HZJZ-a o riziku pojavnosti Legionelle u vodovodnim sustavima ustanova koje dosad nisu bile u funkciji (škole, vrtići, bolnički odjeli, sportski i rekreacijski objekti i slični), zbog čega obavještavaju sve rukovodioce takvih ustanova da ispuste vodu na izljevnim mjestima u toplom i hladnom krugu, u trajanju od najmanje 20 minuta. 

Danas će Osijek obilježiti Međunarodni dan jazz-a na poseban način. Tramvajskom prikolicom jazz će doći do svih djelova grada gdje vodi pruga. Program počinje u 18 sati.

18:00-19:00 sati na relaciji Remiza-Višnjevac-Trg Ante Starčevića, NO Jazz Band
19:00-20:00 sati na relaciji Trg Ante Starčevića- Mačkamama- Jug -Mačkamama, Sing Song Swing
20:00-21:00 sati na relaciji Mačkamama-Željeznički kolodvor-Zeleno Polje-Remiza, Morenosi

Galerija
Igor Medić, Foto: -/-
Denis Ćosić, Foto: -/-Mario Šapina, Foto: -/-Romano Kristić, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.