Hrvatski radio

Radio Osijek

Grad Osijek dodijelio milijun kuna potpora poduzetnicima

28.12.2021.

14:29

Autor: HRT Radio Osijek

Grad Osijek dodijelio potpore poduzetnicima

Grad Osijek dodijelio potpore poduzetnicima

Foto: Radio Osijek/KI / HRT

Druga ovogodišnja skupina poduzetnika, koja se javila na Javni poziv za dodjelu potpora iz Općeg programa poticanja razvoja poduzetništva na području grada Osijeka u 2021. godini, primila je danas svoje potpore.

Za ovaj je natječaj na raspolaganju bilo milijun kuna, a potpore su ostvarila 42 poduzetnika u maksimalnom iznosu do 75.000 kuna, istaknula je zamjenica gradonačelnika Osijeka Jasenka Crnković: "U ovom pozivu je cijeli iznos od milijun kuna raspodijeljen u samo osam dana, a na natječaj se javilo 100 poduzetnika. Mogli su se prijaviti mikro, mali i srednji poduzetnici, a zanimljivo je da smo prvi puta otvorili info pult gdje su se poduzetnici mogli javiti sa svojim upitima kako bi im olakšali prijavu i dostavu dokumentacije", rekla je Crnković i najavila novi Javni poziv u 2022. godini za koji je iz proračuna izdvojeno 5 milijuna kuna: "Povećavamo ukupni budžet za gotovo milijun kuna, a poziv će biti najvjerojatnije u prvoj polovici godine. Mjere i iznosi će biti vrlo slični ovogodišnjima, no još uvijek radimo na detaljima i gledat ćemo da bude što otvoreniji i fleksibilniji prema poduzetnicima, a za sva im pitanja Upravni odjel za gospodarstvo Grada Osijeka stoji na raspolaganju."

Zamjenica gradonačelnika Osijeka Jasenka Crnković

Zamjenica gradonačelnika Osijeka Jasenka Crnković

Foto: Radio Osijek/KI / HRT

Zamjenica gradonačelnika Jasenka Crnković

Potpore su bile namijenjene u 8 podmjera od kojih je najpopularnija bila za pokretanje posla, zatim za digitalizaciju posla, nabavku strojeva i opreme, dodatnu edukaciju, izlaganje na sajmovima, certificiranje pojedinih procesa i proizvoda i financiranje prijava na EU projekte. Poduzetnici koji su danas primili potpore iznimno su bili zadovoljni i s velikim zanimanjem iščekuju novi poziv.

Poduzetnici

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.