Hrvatski radio

Radio Osijek

Grad Osijek i ove godine osigurao božićnice beskućnicima

21.12.2021.

13:39

Autor: HRT Radio Osijek

Grad Osijek darivao beskućnike

Grad Osijek darivao beskućnike

Foto: Radio Osijek/KI / HRT

Grad Osijek je i ove godine osigurao božićnice korisnicima Centra za prihvat beskućnika u iznosu od po 300 kuna. Kapacitet Centra je 24 kreveta, a usluge trenutačno koristi 11 beskućnika.

Osim prenoćišta u zimskim mjesecima nudi cjelodnevni boravak i tri obroka. Grad Osijek Centar za prihvat beskućnika sufinancira s 400.000,00 kuna godišnje, a kako je istaknuo zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin, darivanjem božićnica beskućnike pokušavaju učiniti što ravnopravnijim ostalim sugrađanima: "Uoči Božića i blagdana došli smo tradicionalno posjetiti onu najranjiviju i najugroženiju skupinu u našem društvu ali s porukom da nisu sami, da mislimo na njih. Donijeli smo danas božićnice od po 300 kuna i simbolične poklone, a podsjetit ću da Grad Osijek za rad Centra za prihvat beskućnika iz proračuna izdvaja 400 tisuća kuna godišnje", rekao je Vulin i zahvalio Caritasu Đakovačko-osječke nadbiskupije koji brine o beskućnicima, osigurava im obroke i cjelodnevni program kako bi imali sve što je potrebno za dostojanstven život.

Ravnatelj Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije i nadbiskupijskog Vikarijata u Osijeku Drago Tukara istaknuo je zajedništvo Grada i Nadbiskupije naglasivši kako se jedino takvim radom može osigurati briga i skrb za svakoga člana naše zajednice u potrebi: "Čovjek sam u životu ne može puno učiniti, ali kad ima Grad iza sebe, kad ima institucije, kad ima Crkvu, Caritas, kad ima dobre ljude, donatore, ljude dobre volje, onda se može i onaj najteži problem riješiti, olakšati. Kad smo zajedno, a to smo i ove godine, onda vidimo da možemo puno učiniti", rekao je ravnatelj Caritasa Tukara i pozvao sve ljude da pokažu solidarnost u danima koji su pred nama, te uputio čestitke za Božić.

U ime Grada Osijeka poklone je beskućnicima uručio i prvi potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Osijeka Drago Šerić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.