Hrvatski radio

Radio Osijek

Grad Osijek i ove godine pomaže poduzetnicima

13.09.2022.

15:00

Autor: HRT Radio Osijek

Poduzetnici i gradonačelnik na dodjeli ugovora

Poduzetnici i gradonačelnik na dodjeli ugovora

Foto: Neven Knežević / HRT Radio Osijek

Iz Općeg programa poticanja razvoja poduzetništva Grad Osijek je i ove godine izdvojio 4,5 milijuna kuna za potpore poduzetnicima

"Rekli smo da ćemo biti partner poduzetnicima", istaknuo je u prigodi predaje ugovora o potpori gradonačelnik Ivan Radić. Na javni poziv za potporu stiglo je više od 300 zahtjeva, a 207 njih ispunjavalo je kriterije dodjele. Prema Radićevim riječima najveća pojedinačna potpora iznosi do 75 tisuća kuna, a ukupan iznos od 4,5 milijuna kuna poduzetnici mogu koristiti za pokretanje gospodarske djelatnosti, nabavku strojeva i opreme, te za potrebe digitalnih usluga. Lana Katava mlada je poduzetnica koja je prošle godine pokrenula modni brend nastojeći stvoriti prepoznatljive odjevne dijelove. "Iskoristi ću sredstva za marketinške usluge i nabavku dodatne opreme", rekla je.

Gradonačelnik Radić rekao je da Osijek bilježi sve bolje gospodarske rezlutate. "Imamo rekordno visoku zaposlenost i nisku nezaposlenost. U usporedbi s prošlom godinom nezaposlenost je pala za 17 posto, a povećao se i broj tvrtki", izjavio je i dodao da je Osijek treći grad u Hrvatskoj po ostvarenoj neto dobiti. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.