Hrvatski radio

Radio Osijek

Grad Osijek nagradio najbolje maturante

01.07.2015.

12:27

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

108 najboljih maturanata osječkih srednjih škola primio je danas gradonačelnik Ivan Vrkić i tom im prigodom uručio jednokratnu pomoć od po 1.000 kuna kao nagradu za uspjehe.

Grad Osijek je tako izdvojio 108.000 kuna iz proračuna, a kako je istaknuo gradonačelnik Vrkić, nagrade za uspjeh Grad je dodijelio na inicijativu predsjednika Gradskoga vijeća Ante Đapića. U prigodnom obraćanju maturantima izrazio je žaljenje što im se ne može pomoći s više novaca, ali i osigurati radna mjesta: "Radostan sam zbog ovih mladih ljudi jer su nagradu zaslužili svojim trudom i radom, ali sam istovremeno i žalostan jer im nismo u mogućnosti, nakon što završe svoje obrazovanje, osigurati radno mjesto u kojemu bi mogli uživati u svojoj domovini. Moja je želja da ih, nakon što završe školu, i dalje viđamo u našemu gradu." - rekao je Ivan Vrkić.

Osječki su nagrađeni maturanti zahvalili na uručenim sredstvima, a većina je njih istaknula kako će dobivene novce potošiti na ljetovanje, kako bi se odmorili od zahtjevne mature. Svi nagrađeni maturanti namjeravaju upisati fakultete, a izrazili su nadu kako će nakon toga moći pronaći posao u Hrvatskoj. Ina Delić i Marko Duspara u javljanju za emisiju Dobar Dan Radio Osijeka napomenuli su kako će, ako ne bude posla u njihovoj struci u Hrvatskoj, otići raditi u inozemstvo, iako im to neće biti drago.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.