Hrvatski radio

Radio Osijek

Grad Osijek osigurava pomoćnike i djeci vrtićke dobi

12.09.2022.

12:29

Autor: Radio Osijek

Gradonačelnik Ivan Radić predstavio projekte kojima su osigurani pomoćnici u nastavi

Gradonačelnik Ivan Radić predstavio projekte kojima su osigurani pomoćnici u nastavi

Foto: HRT / Radio Osijek

O dvama projektima kojima su osigurani pomoćnici u nastavi za učenike u osječkim osnovnim školama te za djecu u vrtićima izvijestio je na konferenciji za novinstvo u gradskoj upravi gradonačelnik Ivan Radić. 

Istaknuo je kako je projektom kojim je osigurana stručna pomoć za učenike s teškoćama u razvoju obuhvaćeno 17 osnovnih škola, Centar za odgoj i obrazovanje Ivan Štark i Prosvjetno-kulturni centar Mađara u Republici Hrvastkoj, a projekt osiguranja pomoćnika u nastavi za djecu s poremećajem hiperaktivnosti i deficita pažnje ADHD-om, osim škola, odnosi se i na vrtiće.

Projektom “OSIgurajmo im JEdnaKost 6” osigurana su sredstva za 101 pomoćnika u nastavi, koji će pomagati 112 učenika s teškoćama u razvoju. Ugovor je vrijedan 4,5 milijuna kuna, od čega su 85 posto bespovratna sredstva Europske unije, a 15 posto proračunska sredstva Grada Osijeka.

Pomoćnike u nastavi, za djecu s ADHD-om, kojih je oko 35 u školskom i 35 u predškolskom uzrastu, Grad Osijek osigurava i kroz vlastiti projekt još od 2008. godine. Ove godine za tu svrhu osigurano je milijun i 300 tisuća kuna.

„Osijek je jedan od rijetkih gradova koji je pomoćnike osigurao i za djecu vrtićke dobi. Time želimo poslati snažnu poruku svoj djeci s teškoćama i njihovim roditeljima, da stojimo iza njih i da ćemo ih nastaviti podupirati i u budućnosti”, istaknuo je gradonačelnik Radić.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.