Hrvatski radio

Radio Osijek

Grad Osijek: pola milijuna kuna za nadzorni sustav protiv vandala

20.02.2017.

12:52

Autor: Monika Kralj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Oko pola milijuna kuna grad Osijek uložit će u sustav nadzornih kamera kako bi se borio protiv vandala- najavio je na konferenciji za novinare gradonačelnik Ivan Vrkić. Vrkić je istaknuo da očekuje veći angažman Osječana- prijave policiji počinitelja koje zamjete ili prepoznaju.

Na konferenciji za novinare prikazana snimka na kojoj jedna osoba šara po zidu a građani prolaze. Gradonačelnik Vrkić poziva sve građane na odgovorno ponašanje, da prate što se događa i prijavljuju policiji koja bez takvih dojava teško može otkriti počinitelje, vandale koji uništavaju sve- zidove, liftove, prolaze... Sve što napravimo za mjesec dana je uništeno, stotine tisuća kuna grad troši da bi oprao, održao, popravio- kaže Vrkić.

U novi sustav nadzora, čak i ulaza u grad, bit će uloženo oko 500 tisuća kuna a gradonačelnik zaključuje da ćemo se tim ulaganjem više okoristiti nego da se neprestano čisti i održava uništeno.

Puno energije troši se na svađe, prebacivanja jedni na druge a ne otkrivamo prave protivnike, upire se prst na naše sugrađane, pripadnike nacionalnih manjina koji nemaju svoj mir- zamjera Vrkić koji ponavlja da nam ne trebaju ideološke podjele nego miran život u gradu.  

Gradonačelnik je najavio i da će pokraj grafita Osijek- nepokoreni grad kamera biti postavljena danas a cijela će se buduća mreža kamera nadzirati iz prostora gradske uprave.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.