Hrvatski radio

Radio Osijek

Grad Osijek stipendira učenike i studente

12.12.2016.

12:44

Autor: Monika Kralj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Grad Osijek nagradio je izvrsnost. 40 učenika i studenta dobilo je stipendije za što je izdvojeno 260 tisuća kuna . Učeničke stipendije su 400 a za studente 800 kuna na mjesec.. .

260 tisuća kuna nije preveliko izdvajanje, to je više poruka nego pomoć mladima i izvrsnima- rekao je gradonačelnik Ivan Vrkić. Gradonačelnik ističe značaj stvaranja klime u kojoj se međusobno moramo natjecati i vidjeti tko tako može pomoći razvoju i tko to može pratiti. Nada se da će u idućoj godini činiti i više kako bi potvrdili tezu da moramo ulagati u one koji su spremni učiti i natjecati se i koji su spremni voditi društvo u razvoj i napredak. 

500 tisuća kuna izdvojit će se za Centar izvrsnosti, krenut će se s osnovnim školama, djeca će dobiti mentore, u genijalce ćemo ulagati- rekao je Vrkić.      

Da treba poticati i nagrađivati izvrsne govori i bolna činjenica da nam odlaze zaposleni jer vide da na svjetskim tržištima mogu bolje zaraditi. Nas treba potaknuto da nađemo rješenja kako bi se to promijenilo, kaže gradonačelnik. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.