Hrvatski radio

Radio Osijek

12:44 / 12.12.2016.

Autor: Monika Kralj

Grad Osijek stipendira učenike i studente

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Grad Osijek nagradio je izvrsnost. 40 učenika i studenta dobilo je stipendije za što je izdvojeno 260 tisuća kuna . Učeničke stipendije su 400 a za studente 800 kuna na mjesec.. .

260 tisuća kuna nije preveliko izdvajanje, to je više poruka nego pomoć mladima i izvrsnima- rekao je gradonačelnik Ivan Vrkić. Gradonačelnik ističe značaj stvaranja klime u kojoj se međusobno moramo natjecati i vidjeti tko tako može pomoći razvoju i tko to može pratiti. Nada se da će u idućoj godini činiti i više kako bi potvrdili tezu da moramo ulagati u one koji su spremni učiti i natjecati se i koji su spremni voditi društvo u razvoj i napredak. 

500 tisuća kuna izdvojit će se za Centar izvrsnosti, krenut će se s osnovnim školama, djeca će dobiti mentore, u genijalce ćemo ulagati- rekao je Vrkić.      

Da treba poticati i nagrađivati izvrsne govori i bolna činjenica da nam odlaze zaposleni jer vide da na svjetskim tržištima mogu bolje zaraditi. Nas treba potaknuto da nađemo rješenja kako bi se to promijenilo, kaže gradonačelnik.