Hrvatski radio

Radio Osijek

Grad Otok proslavio svoj dan

13.07.2015.

18:25

Autor: Radio Osijek/Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća, na kojoj su zaslužnim pojedincima, udrugama i tvrtkama uručene nagrade i priznanja, Otok je proslavio svoj dan u spomen na 13. srpnja 2006., kada je negdašnja vinkovačka općina odlukom Hrvatskoga sabora proglašena gradom.

"Zadovoljni smo koliko smo u proteklih godinu dana učinili u razvoju grada, a učinili smo dosta unatoč znatnom smanjenu prihoda gradskog proračuna. Ove godine naime iz proračuna moramo vratiti 1,8 milijuna kuna poreznih prihoda, što dosad nismo morali. To su za nas velika sredstva, ali, unatoč tome, radimo ozbiljno i tako ćemo i nastaviti", poručio je otočki gradonačelnik Josip Šarić te Vladi i državnoj vlasti zamjerio nekorektan odnos prema jedinicima lokalne samouprave i uprave. Šarić je podsjetio da je grad Otok osnovao gradsku razvojnu agenciju te da u suradnji s njom priprema 20 novih projekata od kojih će se ove godine ostvariti pet. Dodao je kako se nada da će do kraja godine u otočkoj gospodarskoj zoni početi izgradnja tvornice peleta od sječike, a u sljedećoj godini tvornica peleta od slame. "To su dobre informacije i vijesti i raduju nas jer za nas znače i otvaranje novih radnih mjesta", istaknuo je Josip Šarić.
Uoči svečane sjednice Gradskog vijeća, na kojoj su bili i potpredsjednik Hrvatskoga sabora Tomislav Čuljak i vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, kod spomenika u središtu Otoka položeni su vijenci i zapaljene u svijeće u spomen na poginule i nestale branitelje i civile u Domovinskom ratu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.