Hrvatski radio

Radio Osijek

Grad Vukovar dodijelio 1,3 milijuna kuna vrijedne potpore poduzetnicima

10.07.2019.

16:05

Autor: Marija Petrinović

foto: Grad Vukovar i HRT

foto: Grad Vukovar i HRT

Foto: - / -

Najnoviji javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora iz Programa mjera poticanja razvoja poduzetništva na području Grada Vukovara za 2019. godinu otvoren je 5. travnja i sadržava 14 mjera, a za provedbu je u gradskom proračunu osigurano 2.000.000,00 kuna.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić i pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Marijana Grubišić svečano su uručili vukovarskim poduzetnicima Ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava. Potpore iz Programa mjera poticanja razvoja poduzetništva na području Grada Vukovara ove godine ostvarilo je 95 poduzetnika kojima je putem 14 mjera iz vukovarskoga gradskog proračuna plasirano ukupno 1.299.890,53 kuna.

Gradonačelnik Ivan Penava rekao je kako je Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju obradio 129 zahtjeva od kojih je odobreno 95, za 76 poduzetnika s područja Grada Vukovara koji zapošljavaju 529 radnika. „Ovom prilikom smo u gospodarstvo plasirali 1.300.000 kuna, a s obzirom da mjere kreiramo u suradnji sa samim gospodarstvenicima, uvjeren sam kako će one dovesti do maksimalnog učinka", naglasio je Penava.

Zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić izrazila je zadovoljstvo činjenicom da su se brojni mladi odlučili na poduzetničke pothvate, što je nadasve pohvalno i korisno za grad. Mujkić je također napomenula kako je 700.000 kuna u gradskom proračunu ostalo raspoloživo za potpore poduzetnicima, stoga je pozvala sve koji nisu aplicirali, a imat će određena ulaganja da to učine.

„Osim potpore koju Grad Vukovar pruža poduzetnicima, osigurali smo i potpore za poljoprivrednike te pozivam sve koji žele započeti ili unaprijediti svoje poslovanje, da dokumentaciju sukladnu Javnom pozivu dostave u nadležni Upravni odjel", rekla je Mujkić te dodala kako je Grad Vukovar svojim poduzetnicima uvijek na raspolaganju.

Najiskorištenija je Mjera 3 - Očuvanje postojećih poduzetnika putem koje je odobreno 39 potpora u ukupnoj vrijednosti od 407.989,75 kn, a sufinancirano je i otvaranje 21 novog obrta ili društva u ukupnom iznosu od 199.031,00 kn. Poduzetnici kojima su dodijeljena bespovratna sredstva ukupno broje 529 zaposlenih, a Grad Vukovar za cilj ima očuvati sva ta radna mjesta i stvoriti uvjete za lakši rast našim gospodarstvenicima, zaključila je Mujkić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.