Hrvatski radio

Radio Osijek

Grad Vukovar obilježio blagdan Svih svetih i Dušni dan

29.10.2021.

13:25

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća za sve poginule branitelje i civile Domovinskog rata te preminule građane, Grad Vukovar je obilježio Dan Svih svetih i Dušni dan. Izaslanstvo Grada odalo je počast žrtvama na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata i na ostalim vukovarskim grobljima.

"Došli smo ovdje sjetiti se svih naših svetaca naših nebeskih čuvara a naravno s dubokim poštovanjem sjeti se svih onih sugradjana koji danas nisu s nama je posebno se sjetiti svih onih branitelja i žrtava koji su svoje živote izgubili u Domovinskom ratu kako bi mi danas ovde bili slobodni Nažalost možemo reći da država i se institucije su zakazale jer nakon 30 godina mi i danas tražimo broj na naše najmilije brojne majke oplakuju ali nemaju mjesto gdje upaliti svijeću gdje položiti vijenac. Ono što nas stvarno žalosti i kao građane i kao grad Vukovar da nismo stavili točku na "i" na to pitanje. Nakon 30 godina i dalje moramo tražiti naše nestale to je ono što nas stvarno boli i nadam se da će se po tom pitanju nešto početi raditi ali u istinu raditi," istaknuo je zamjenik gradonačelnika Vukovara, Filip Sušac.

zamjenik gradonačelnika Filip Sušac

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.