Hrvatski radio

Radio Osijek

Grad Vukovar u škole uložio 3.200.000 kuna

09.01.2020.

14:33

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Grad Vukovar je prije godinu dana preuzeo osnivačka prava nad osnovnim školama s područja grada Vukovara te su od tada provedena brojna investicijska ulaganja u održavanje škola. Konferenciju za novinstvo održao je gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava.

Ivan Penava uručio je ravnateljici Osnovne škole Josipa Matoša ključeve novog kombi vozila za prijevoz učenika s teškoćama u razvoju.
"Grad Vukovar uložio je pola milijuna kuna u Osnovnu školu Antuna Bauera. Nalazimo se na sportskim igralištima koja su obnovljena zajedno s cijelom infrastrukturom. Riješen je krov športske dvorane, učionice, kupljene su interaktivne ploče i ostala nastavna sredstva i pomagala", rekao je ravnatelj škole, Joza Mihaljev. 
Zahvaljujući Gradu Vukovaru poboljšali su se uvjeti za rad, naglasila je ravnateljica Osnovne škole Josipa Matoša Mirela Posarić kojoj je gradonačalenik Penava uručio ključeve kombi vozila vrijednog 200 tisuća kuna. "Naša djeca dolaze s područja cijele Vukovarsko - srijemske županije te im je potreban svakodnevni prijevoz. Zahvaljujem se gradonačelniku Penavi i cijeloj službi koja je prepoznala našu potrebu i koje nas podupiru u svemu što radimo. Imamo šezdeset učenika koji su svakodnevno u prijevozu i vozilo je u prometu od jutra do 15 sati i 30 minuta, rekla je ravnateljica Posarić.
"Obnova škole te nabavka kombi vozila jedan su od dvadeset projekata u kojima su se našle škole u gradu Vukovaru. Sad smo obišli jedno sasvim novo igralište s potrebnom opremom i jednako tako kombi vozilo, videonadzori škola, obnova krovišta, sanacija kritičnih mjesta, opremanje igrališta, obnova parketa u učionicama i dvoranama dio su projekata koje je trebalo realizirati. Uveli smo i prodeženi boravak u svim osnovnim školama osim u Osnovnoj školi Antuna Bauera, u kojoj zbog prostornih uvjeta jer je tu smještena škola Nikole Andrića, nemamo prostorne uvjete za organizaciju produženog boravka, a sve ostale škole su dobile tu mogućnost", naglasio je gradonačelnik Ivan Penava.
Iz proračuna Grada Vukovara za investicijsko održavanje tijekom 2019. godine utrošenoje 2.600.000 kuna te je za nabavu dugotrajne imovine utrošeno 623.353 kune, rečeno je na konferenciji za novinstvo

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.