Hrvatski radio

Radio Osijek

Grad Vukovar za narod Ukrajine

22.04.2022.

20:17

Autor: Marija Vukasović Petrinović

Grad Vukovar za narod Ukrajine

Grad Vukovar za narod Ukrajine

Foto: Marija Vukasović Petrinović / Radio Osijek

Izbjegli Ukrajinci u Vukovaru dočekuju Uskrs, a Grad i vukovarsko Gradsko društvo Crvenog križa organizirali su akciju podjele paketa za obitelji koje su u Hrvatskoj našle utočište od agresije.

Grad Vukovar za narod Ukrajine

Grad Vukovar za narod Ukrajine

Foto: Marija Vukasović Petrinović / Radio Osijek

Ukrajinskim obiteljima koje će ovaj Uskrs provesti u izbjeglištvu pakete je uručio zamjenik gradonačelnika Vukovara Filip Sušac koji je istaknuo kako Grad Vukovar kroz provođenje niza mjera nastoji pomoći izbjeglim Ukrajincima.

„U suradnji s gradskim ustanovama u kulturi, kao i sportskim klubovima, svim Ukrajincima koji to žele, omogućeno je besplatno korištenje njihovih usluga, a isto ćemo učiniti i po pitanju korištenja gradskih bazena. Grad Vukovar svojevremeno je pozvao građane da u okviru svojih mogućnosti pomognu narodu Ukrajine koji se nađu u Vukovaru, a apelirali smo i na Vladu RH i nadležno ministarstvo da se, ukoliko se za to ukaže potreba na raspolaganje stavi Hostel Zagreb, sa dvije stotine smještajnih jedinica“, rekao je Sušac.

„Drago mi je da zajedno s Gradom Vukovarom provodimo ovu lijepu humanitarnu akciju za 16 ukrajinskih obitelji u kojima je 18 djece. Na ovaj način smo im odlučili uljepšati boravak u Vukovaru, ali i nadolazeće blagdane.“, nastavio je ravnatelj GDCK Vukovar Vlatko Glavaš.

„Raseljene osobe koje su iz Ukrajine došle na područje našega grada, županije, ali i općenito u Republiku Hrvatsku osjećaju se dobrodošlo. Pokazali smo veliku solidarnost, posebice jer smo i sami prošli ratne strahote prije 30 godina. Ukrajinske udruge u cijeloj RH, kao i one na području grada Vukovara kroz svoje programe žele ukrajinski narod maksimalno uključiti i integrirati u društvo“, istaknula je tajnica Ukrajinske zajednice Republike Hrvatske Marija Semenjuk Simeunović.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.