Hrvatski radio

Radio Osijek

Gradi se studentski dom sa stotinjak mjesta

17.11.2016.

14:42

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Premijer Andrej Plenković stigao u Vukovar. Nazoči potpisivanju sporazuma o gradnji studentskog doma za vukovarsko veleučilište. Dom će biti financiran sredstvima iz EU fondova, koštat će oko 23 milijuna kuna i biti dovršen do sredine 2018. godine

Na Veleučilištu Lavoslava Ružičke studira 920 studenata, a novi studentski dom imat će 108 postelja, uglavnom za studente slabijeg imovinskog statusa.
Sporazum su potpisali ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric i dekan Veleučilišta Lavoslav Ružička Mirko Smoljić.
Dekan Smoljić rekao je kako izgradnja novog doma značajan doprinos poboljšanju studentskog standarda, kvaliteti rada ovoga Veleučilišta i razvoju novih studentskih programa, u skladu sa zahtjevima tržišta rada. Dodao je kako se završetak projekta i useljavanje u novi dom očekuje do kolovoza 2018. godine. 
 


Ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU Petric je istaknuo kako je to deveti ugovor za izgradnju studentskih domova u Hrvatskoj, a cilj projekta je unaprijeđenje i proširenje smještaja za studente u nepovoljnom položaju, dodavši kako će se slijedeći ugovor, vrijedan 62 milijuna kuna potpisati u Puli. "Cilj nam je da najmanje 70 posto kapaciteta u novim domovima dobiju studenti slabijeg materijalnog i imovinskog stanja", rekao je Petric.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.