Hrvatski radio

Radio Osijek

Gradonačelnici i načelnici OBŽ dobili teze za razmišljanje preko ljeta

30.06.2022.

13:32

Autor: OBŽ/Radio Osijek/TM

Koordinacija župana s gradonačelnicima i načelnicima

Koordinacija župana s gradonačelnicima i načelnicima

Foto: OBŽ / -

U Osijeku je, uoči ljetne stanke, zamjenik osječko-baranjskog župana Mato Lukić održao radni sastanak s gradonačelnicima i načelnicima s područja županije i upoznao ih s projektima od zajedničkoga interesa i mogućnostima jačeg korištenja postojećih resursa.

Ravnatelj Javne ustanove Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije Denis Ćosić predstavio je mogućnosti koje ova županijska ustanova nudi općinama, gradovima i javno pravnim tijelima u vezi projekta "Tehnička pomoć JU ŽRA OBŽ 2019.-2023.", a nazočnima je podijeljen nedavno pripremljen i usvojen Plan razvoja OBŽ za razdoblje do 2027. godine.

Direktor BISS-a (Business inteligence system) Robert Dimitrovski predstavio je HAVEN proizvode koji se koriste u svrhu upravljanja kritičnim situacijama javnih službi (vatrogasci, civilna zaštita, javne gradske službe), upravljanje ljudskim resursima, upravljanja imovinom javnih službi te za sakupljanje podataka sa intervencija (evidence management). Riječ je o korištenju naprednih tehnologija i kamera u svrhu praćenja situacije iz upravljačkog centra i monitoriranje područja obuhvaćenog kritičnim događajem. Ovim sustavom je osigurana i  mogućnost slanja SMS poruka građanima koji se nalaze u blizini kritičnog događanja, s pravovremenim utjecajem na željeno ponašanje građana u slučaju takvih događaja.

Voditelji Projekta O2 Goran Ladišić, Ivan Vidaković i Milan Domazet održali su prezentaciju na temu „Tehnologije u službi očuvanja šuma“, dok je direktor SolarisPons-a Jurica Gorup predstavio projekt obnovljivih izvora energije, prelazak na opskrbu energijom putem solarnih panela (zelena tranzicija). (Tekst: obž.hr)

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.