Hrvatski radio

Radio Osijek

Gradonačelnik čestitao Iktusovcima na uspjesima

18.07.2017.

12:41

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Veslački klub Iktus status najuspješnijeg sportskog kolektiva u gradu potvrdio je uspjesima na 27. prvenstvu Hrvatske. Kako bi im čestitao i uručio novčanu potporu Grada od 10 tisuća kuna, vodstvo Iktusa i petoricu članova pobjedničkog juniorskog osmerca primio je gradonačelnik Ivan Vrkić.

Zahvaljujući uime kluba gradskim čelnicima na tome što prepoznaju rezultate veslačica i veslača, ali i njihove potrebe, predsjednik Iktusa Daniel Srb istaknuo je kako su osvojili ukupno drugo mjesto na Prvenstvu Hrvatske, a prvi su u mlađim kategorijama. „Pobjeda u juniorskom osmercu, nakon osam godina, razveselila je naš klub i sve prijatelje veslanja. Štroker osmerca je naš europski prvak Ivan Ante Grgić, a ostali članovi su Marko Iža, Anton i Patrik Lončarić, Leon Jug, Marijan Lovković, mlađi juniori Vedran Steiner, Bruno Bašić i kormilar Marin Kovač. Sljedeće godine samo jedan od njih prelazi u seniore, što znači da gotovo cijeli osmerac ostaje u juniorskoj kategoriji i vjerujemo da će biti još brži“, rekao je Srb.

Voditelj gradskoga Odsjeka za sport Darko Dumančić istaknuo je kako Grad Osijek pozorno prati rad Veslačkoga kluba Iktus. „Izdvajamo sredstva za njegovu redovitu djelatnost i posebne programe, od ove godine uspjeli smo osigurati prijevoz na natjecanja, a plaćaju se i zaslužene stipendije vrhunskim sportašima 1. kategorije Veslačkog kluba Iktus. To je najmanje što grad može učiniti za sportski klub koji je donio i nadajmo se donijet će olimpijske medalje u Osijek“, rekao je Dumančić.

Podsjetimo, na 27. Prvenstvu Hrvatske u veslanju Veslački klub Iktus je, nakon seniorskog i juniorskog/kadetskog dijela, ekipno osvojio drugo mjesto. Iktus ima i najbolje A juniore u Hrvatskoj, a posebno veseli dugoočekivani uspjeh u kraljevskoj disciplini – pobjeda juniorskog osmerca.

Zlatne medalje na juniorskom/kadetskom dijelu prvenstva osvojili su Iktusovi juniori u dvojcu bez kormilara, u četvercu bez kormilara i osmercu. Srebro su osvojile posade muškog juniorskog četverca s kormilarom i A kadetkinje u četvercu na pariće, a broncu skifisti.

U seniorskom dijelu, održanom u svibnju, zlata su osvojili četverci sa i bez kormilara, te dvojac bez kormilara, a broncu samac lakih seniora. No uspjeh je tim veći zbog toga što su u utrkama seniora većinom veslali juniori.  

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.