Hrvatski radio

Radio Osijek

Gradonačelnik obišao radove na Klinici za ginekologiju

27.11.2018.

12:56

Autor: Radio Osijek

foto Radio Osijek

foto Radio Osijek

Foto: - / -

Radove na uređenju Klinike za ginekologiju i opstetriciju Kliničkog bolničkog centra u Osijeku obišao je osječki gradonačelnik Ivan Vrkić. Istaknuo je kako je grad za tu kliniku ove godine izdvojio 100 tisuća kuna, iduće će jednaki iznos, a 200 tisuća kuna namijenjeno je i za potrebe Urologije.

Na Klinici za ginekologiju financijska je potpora iskorištena za uređivanje sanitarnih čvorova pred ulazom u rađaonice. "Prije rekonstrukcije u tom pripremnom dijelu bio je jedan toalet s jednim tušem i jednim plastičnim zastorom. Sada su dva tuša, dva toaleta i uvjeti su definitivno vidno poboljšani", rekla je predstojnica Klinike za ginekologiju i opstetriciju Andrijana Muller.

Ravnatelj osječkoga KBC-a Željko Zubčić istaknuo je kako su unatrag dvije godine bitno poboljšani uvjeti rada na Klinici. Zahvaljujući potporama Županije, Grada te izravnim kapitalnim ulaganjima KBC-a, uređen je prostor predrađaonice, Klinika je dobila novi pod, oličeni su zidovi, obnovljena su operacijska svjetla, a u planu je i nabava novog endoskopskog stupa.

Nakon obilaska radova, gradonačelnik Ivan Vrkić istaknuo je kako grad nema obvezu ulagati u KBC, ali to čini jer želi pokazati da vodi računa o svojim vitalnim funkcijama, odnosno o zdravstvu i zaštiti građana.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.