Hrvatski radio

Radio Osijek

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić zahvalio sugrađanima i čestitao na osvojenoj tituli najljepšeg Adventa

13.01.2022.

14:56

Autor: Radio Osijek/Grad Osijek

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić

Gradonačelnik Osijeka Ivan Radić

Foto: Radio Osijek/Grad Osijek / HRT

Nakon devet dana glasanja i ukupno 110 tisuća lajkova na Facebook stranici portala gradonačelnik.hr, Advent u Osijeku pobjednik je izbora za Najljepši advent u Hrvatskoj. Osijek je osvojio ukupno 27.225 lajkova, što mu je donijelo laskavu titulu najljepšega.

Izbor se provodio na Facebook stranici portala gradonacelnik.hr, na kojoj se od 4. do 12. siječnja u ponoć moglo glasati za/lajkati advente iz 44 prijavljena grada i općine. Slike osječkog adventa podijeljene su preko 3.000 puta, a podrška je iskazana i u više od 6.000 komentara, što je, prema podatcima portala gradonacelnik.hr, rezultiralo dosegom od gotovo 278.000 ljudi. Ovaj uspjeh osječki Advent zahvaljuje glasovima zadovoljnih građana, gostiju i posjetitelja: "Prije svega želim zahvaliti i čestitati svim Osječankama i Osječanima, svim našim posjetiteljima i medijima koji su adventirali s nama. Osječko Adventiranje dobilo je i potvrdu da je najljepše i najbolje u Hrvatskoj. U velikoj anketi u kojoj je sudjelovalo preko 100 tisuća ljudi grad Osijek je odnio pobjedu i još jednom pokazao svoj pobjednički mentalitet. Podsjećam da smo nedavno osvojili i nagradu Eco City. U samom adventiranju, a osobito kod glasovanja pokazali smo što znači zajedništvo i jedinstvo. Pokazali smo da Osijek navija za Osijek", rekao je gradonačelnik Radić i podsjetio kako je na traženje građana, ali i ugostitelja Adventiranje u Osijeku produženo te dodao da je Osijek u prosincu ostvario 7 posto više turističkih noćenja nego rekordne 2019. godine: "Najveća pobjeda osječkog Adventiranja su ljudi, odnosno njihovo zajedništvo i jedinstvo. Zato smo odlučili povećati fond nagrada u natječaju naše turističke zajednice. Udvostručit ćemo broj ulaznica za vožnju panoramskim kotačem, s 200 dižemo na 400", rekao je gradonačelnik Radić.


Gradonačelnik Radić o osječkom Adventu

Advent u Osijeku

Advent u Osijeku

Foto: Grad Osijek / Grad Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.