Hrvatski radio

Radio Osijek

Gradonačelnik Osijeka prati Facebook

26.09.2016.

11:43

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Još kada je otvoren Facebook profil, odnosno stranica gradonačelnika Osijeka Ivana Vrkića građani su obaviješteni kako mu mogu "osobno" ukazivati na probleme u gradu. Mnogi koriste taj način komunikacije pa su i djelatnici HRT-a uspjeli riješiti jedan od problema.

Snimatelj HRT-a Mario Kovačević objavio je 21. rujna na svom facebook profilu fotografiju stuba koje građani koriste kako bi se iz Šamačke ulice spustili u "rupu" kod hotela Osijek, odnosno velikog parkirališta u središtu Osijeka. Na fotografijama su bila vidljiva oštećenje metalnih stuba zbog kojih su mnogi sugrađani mogli stradati, a u komentarima su i zapisali kako su "skoro završili nosom na parkingu". 

Ubrzo su fotografije stigle u inbox gradonačelnika Ivana Vrkića, a mnogi su na fotografiji kolege Kovačevića "tagirali" upravo gradonačelnika Osijeka. 

Uslijedila je brza reakcija gradske uprave i jutros su stube osvanule u potpuno novom svjetlu- popravljena su oštećenja tako da će sada pristup parkiralištu biti puno sigurniji. Fotografije je jutros prva objavila zadovoljna kolegica novinarka Marija Matoš. 

Vjerojatno će sada biti postavljeno pitanje zašto oko stuba nitko ne pokosi korov, no i ovo što je učinjeno je zaslužilo pohvalu. Ili "lajk" za gradonačelnika Vrkića. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.