Hrvatski radio

Radio Osijek

Gradonačelnik Penava obišao Službu civilne zaštite Vukovar

16.01.2020.

13:08

Autor: Radio Osijek

foto Radio Osijek

foto Radio Osijek

Foto: - / -

Županijski Centar 112 Vukovarsko-srijemske županije, koji djeluje u sklopu Službe civilne zaštite Vukovar, tijekom 2019. godine zaprimio je 66 tisuća poziva za ukupno 11 tisuća događaja, a pozivi se najčešće preusmjeravaju prema Hitnoj medicinskoj pomoći.

Kako je istaknuo voditelj Službe civilne zaštite Vukovar Stjepan Draganić tijekom posjeta vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave u Centru trenutačno radi 22 djelatnika, a zbog novog ustroja prošle su godine uposleni i novi djelatnici: "Uposlili smo četiri djelatnika u stalni radni odnos zato što su ta mjesta po sistematizaciji bila upražnjena. Dvojica su djelatnika u Centru, a dvojica su dolje u Odjelu prevencije i planiranja civilne zaštite. Imamo i jednoga djelatnika zaposlenog na godinu dana, a to je stručno osposobljavanje bez zasnivanja stalnog radnog odnosa", rekao je Draganić.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava izrazio je zadovoljstvo novim ustrojem Službe civilne zaštite i dodao kako će poduzeti sve kako bi njihov rad bio još i bolji: "Naravno da nam je stalo da Služba civilne zaštite funkcionira i da nam je kao lokalnoj zajednici, kao grad Vukovar u ovom slučaju, pružimo sve mogućnosti koje nam stoje na raspolaganju kako bi maksimalno dobro funkcionirali i kako bi se dobro osjećali u Vukovaru. Sukladno razgovorima s gospodinom Draganićem i ravnateljem u Zagrebu svakako nam je nakana i u budućem razdoblju osigurati im još bolje uvjete rada kako bi rezultati mogli biti još bolji", rekao je Penava.

 

img_20200116_093912.jpg

img_20200116_093912.jpg

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.