Hrvatski radio

Radio Osijek

14:47 / 08.10.2020.

Autor: Radio Osijek/HINA

Gradonačelnik Penava: Zahvala za uhićenja, malo sumnjiv tajming

foto HRT/M.Petrinović

foto HRT/M.Petrinović

Foto: - / -

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava pozdravio je akciju policije u kojoj su uhićeni osumnjičeni za zločin na Ovčari , iako mu je, kako je rekao, "pomalo sumnjiv tajming" akcije zbog korupcijskih afera. Kaže da je "na Vukovar cijela država osjetljiva pa je tako najlakše neke stvari zaboraviti".

Vukovarski gradonačelnik i saborski zastupnik Ivan Penava izjavio je da podupire uhićenja osoba osumnjičenih za ratni zločin na Ovčari, ali po reakcijama koalicijskih partnera Vlade, dodao je, vidi se kako se "ide na niveliranje i kompenzacije". "Jednostavno treba osuditi svaki zločin, i to je to. Nažalost, sve ove godine su nas naučile da je naša politika beskrupulozna, neljudska, bez emocija, da je sve u stanju podvrći svom interesu, sve, pa i ove emotivne i ljudima najteže stvari", rekao je Ivan Penava u izjavi novinarima. 

Ponovio je kako mu je diskutabilan i sumnjiv trenutak uhićenja nekoliko dana prije obljetnice vukovarskog prosvjeda i nadolazećega 18. studenoga. "Znači, apsolutna manipulacija u prostoru. Na kraju krajeva, ono što je meritorno jesu pravomoćne presude i godine odsluženja zatvorskih kazni, a tu se nismo pomakli ni za jedan pedalj. Već vidimo po reakcijama koalicijskih partnera Vlade da se ide na niveliranje i kompenzaciju. Već se ide na vaše i naše", rekao je Penava. Kako je ocijenio, "ne postoji ljudski život kao univerzalno pravo, nego postoje naši i vaši, i hajmo to iznivelirati". Rekao je kako za takvo stanje ne krivi ni Andreja Plenkovića ni bilo koga u Vladi, što bi, možda, kako je dodao, učinio prije četiri, pet godina, nego sve "one licemjere koji su izašli na izbore i koji glasaju za ljude koji uporno ne rješavaju te situacije".

gradonačelnik Vukovara Ivan Penava

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.