Hrvatski radio

Radio Osijek

Gradonačelnik Radić u Višnjevcu obišao obnovljenu Ulicu Ivana Filipovića i kanal Petruš

25.04.2022.

13:05

Autor: Grad Osijek

Obnovljena Ulica Ivana Filipovića

Obnovljena Ulica Ivana Filipovića

Foto: Radio Osijek / -

Gradonačelnik Ivan Radić sa suradnicima obišao je obnovljenu Ulicu Ivana Filipovića i kanal Petruš u Višnjevcu. Riječ je o ulici u kojoj su nogostupi i cesta vapili za obnovom, a oborinska odvodnja gotovo da i nije postojala. Ti su problemi sada otklonjeni zahvaljujući investiciji od 850 tisuća kuna. 

„Rekonstruirani su nogostup i cesta u dužini od 550 metara. Uređena je i oborinska odvodnja. Mislim da stanovnici Višnjevca, posebno ove ulice mogu biti zadovoljni kako je Unikom izveo radove”, rekao je gradonačelnik Radić.

Slične probleme dijelila je i Ulica Nikole Šubića Zrinskog gdje je, osim nogostupa i oborinske odvodnje, zbog dotrajalosti bilo nužno rekonstruirati i propust preko kanala Petruš. Radove vrijedne oko 2,5 milijuna kuna izvela je tvrtka Osijek-Koteks, dok je za rekonstrukciju nogostupa i oborinske odvodnje u toj ulici izdvojeno dodatnih 125.000 kuna.

„Osluškujemo inicijative i probleme naših sugrađana na terenu, u dogovoru i suradnji s vijećima gradskih četvrti i mjesnih odbora kojima smo ove godine osigurali veća sredstva”, kazao je gradonačelnik, zahvalivši Vijeću Mjesnog odbora Višnjevac na proaktivnom djelovanju.

„Rezultati u Višnjevcu se vide. Samo danas ovdje imamo ulaganje od preko tri milijuna kuna, a planiramo i dalje ulagati u Višnjevac. Sanirat ćemo nogostup u Strossmayerovoj i u Ulici Ante Starčevića. Također ćemo izgraditi javnu rasvjetu u Prolazima iz Ulice bana Josipa Jelačića do Ulice Josipa Kozarca, kao i iz Ulice Ivane Brlić Mažuranić do Ulice Matije Petra Katančića. Javnu rasvjetu dobit će i izletište Stara Drava. Uredit ćemo i nogometno igralište NK Višnjevac”, dodao je gradonačelnik.

Uz gradonačelnika Radića obilasku završenih radova nazočili su i direktor Unikoma Igor Pandžić, pročelnik za komunalno gospodarstvo Antonio Lozančić i predsjednik Mjesnog odbora Višnjevac Mirko Ivković.

Zahvalivši gradonačelniku na realiziranim investicijama, Ivković je rekao kako su ulaganja u Višnjevac nikad veća.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.