Hrvatski radio

Radio Osijek

Gradonačelnik Vrkić pisao ministru Orepiću

09.04.2016.

16:56

Autor: Željka Bačić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Potaknut reakcijom i prosvjedom građana zbog učestalog kažnjavanja osječkih biciklista u odnosu na druge gradove, gradonačelnik Ivan Vrkić poslao je otvorno pismo ministru unutarnjih poslova Vlahi Orepiću.

U njemu traži provjeru podataka zbog usporedivosti, kako bi otklonio sumnju u neistovjetnu primjenu propisa, pretpostavku o neravnopravnosti ili činjenicu da osječki biciklisti manje poštuju zakon. Istinitost i opravdanost policijskih postupaka treba utvrditi jer se mora vidjeti, kaže se u pismu, je li riječ i o kažnjavanju ionako osiromašenih građana. "Ne želim vršiti pritisak na one koji zakone provode, već naprosto utvrditi činjenice kao i odgovornost svih sudionika u prometu. Cijeneći sve napore i mjere kojima je cilj smanjenje stradavanja i podizanje razine prometne kulture, želja mi je sve dionike učiniti partnerima u tom, za sve nas, značajnom procesu"- kaže, uz ostalo, gradonačelnik Vrkić u otvorenom pismu ministru Orepiću.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.