Hrvatski radio

Radio Osijek

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava o razgovoru s predsjednicom

19.07.2019.

18:26

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

I danas se komentiralo to što je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović primila vukovarskoga gradonačelnika Ivana Penavu i dala mu potporu u slučaju odluke Ustavnog suda u vezi s pravima Srba u Vukovaru, kojom je Penava nezadovoljan.

O razgovoru s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović, gradonačelnik Ivan Penava je rekao:
"Mislim da se sve da isčitati iz priopćenja Ureda predsjednice i tamo je sve, zapravo, rečeno. Upoznat sam sa sadržajem priopćenja te iza savkog slova stojim i potpisujem ga. Cijelo ovo vrijeme nije sporno da ćemo poštivati odluku Ustavnog suda, da ćemo u listopadu razmotriti ono što nam je zadano u Statutu i sukladno tome reagirati. Jedna je netočnost bila iznesena cijelo voo vrijeme: 2016. godine mi smo to bili napravili u Gradskom vijeću i to na moju vlastitu inicijativu, a pokraj mene još su za to bili ovlašteni vijećnici u Gradskom vijeću i vijeće srpske nacionalne manjine. Nitko od njih nije reagirao osim mene tako da to nama neće biti prvi put niti nam je to nekakva novost," rekao je gradonačelnik Penava.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.