Hrvatski radio

Radio Osijek

Gradska vijećnica australskog Canada baya u Osijeku

14.07.2017.

12:29

Autor: Željko Kovačević

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Canada Bay, gradić u sastavu Sydneya, s osamdesetak tisuća stanovnika, dom je mnogim Hrvaticama i Hrvatima, pa tako i gradskoj vijećnici Canada Baya Mirjani Cestar. Vijećnica Cestar je iz okolice Našica i rado se odazvala pozivu za suradnju s Osijekom.

Zamjenik gradonačelnika Boris Piližota, objasnio je kako je do prvog kontakta došlo putem sporta, prigodom nastupa mlađih kategorija Plivačkog kluba Osijek-Žito te da su se nakon ugodnog boravka i lijepog prijema nastavili kontakti koji bi se trebli oplemeniti na gospodarskoj, turističkoj i kulturnoj suradnji.

"Helen McCaffrey, gradonačelnica Canada Baya mi je dala punu podršku u ovom projektu kojim bi trebali približiti Osijek i naš grad. Radujemo se svim oblicima suradnje koja bi trebala početi na kulturnoj razini. Zahvalna sam i kao netko čiji su preci rođeni u okolici Našica da baš ja mogu posredovati u toj suradnji" - rekla je vijećnica Cestar

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.