Hrvatski radio

Radio Osijek

Gradsko vijeća Vukovara - aktualne gradske teme

29.02.2016.

13:50

Autor: Radio Osijek/HRV

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prisega nove vijećnice, izbor ravnateljice Gradske knjižnice, dodjela sredstava kulturnim udrugama - neke su od tema današnje sjednice Gradskog vijeća Vukovara .

Mirjana Oreščanin nova je vukovarska gradska vijećnica pa je položila prisegu na početku sjednice Gradskoga vijeća. Zamijenila je stranačkoga kolegu Miroslava Mikerevića iz SDSS-a koji se povukao iz osobnih razloga. SDP je prije sjednice zatražio dopunu dnevnoga reda kako bi vijećnici raspravljali o odluci gradonačelnika Ivana Penave da na prijedlog Upravnoga vijeća izabere novu ravnateljicu Gradske knjižnice Vukovar. SDP i HNS smatraju da je ta odluka nije u ingerenciji gradonačelnika, nego Gradskoga vijeća s čime se većina vijećnika nije složila pa prijedlog nije usvojen jer je dobio svega 5 glasova vijećnika tih stranaka. Vijećnici su većinom glasova dodijelili novčana sredstava trima udrugama iz područja kulture, jednoglasno prihvatili financijsko izvješće Dječjega vrtića Vukovar 1 dok isto izvješće Dječjega vrtića Vukovar 2 nije prihvaćeno. Za izvješće je glasovalo 8 vijećnika SDSS-a, SDP-a i HNS-a, protiv je bilo dvoje vijećnika HSPAS-a i vijećnik SNS dok su vijećnici HDZ-a, HDSSB-a i BM-a Stranke rada i solidarnosti bili suzdržani. Nakon glasovanja vijećnici SDSS-a napustili su sjednicu nezadovoljni, kako su rekli, nejednakim odnosom prema gradskim tvrtkama. U nastavku sjednice vijećnici su usvojili odluke kojima se omogućava korištenje usluga i prostora Poduzetničkoga inkubatora, dali suglasnost na program rada Povjerenstva za ravnopravnost spolova te usvojili više odluka vezanih za sustav Civilne zaštite.

/tekst HRV/

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.