Hrvatski radio

Radio Osijek

Gradsko vijeće burno o NK Osijeku

15.06.2015.

10:11

Autor: Radio Osijek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zbog stanja u Nogometnom klubu Osijek ponovno je bilo burno na sjednici Gradskoga vijeća Osijeka. Iako je rebalansom osigurano 2 i pol milijuna kuna pomoći Klubu, vijećnike su zanimale pojedinosti o ulasku u vlasničku strukturu njemačke investicijske kuće HFK, no gradonačelnik nije udovoljio zahtjevu vijećnika, ponajprije HDSSB-a da se na sjednici pojavi osječki agent Mirsad Kerić koji posreduje u tome poslu.

Nogometni klub Osijek godinama gomila dugove, a u posljednje 2 sezone borio se za opstanak u Prvoj nogometnoj ligi. Trenutačno, dugoročene obveze iznose 18 milijuna 800 tisuća kuna. Kako bi se izbjegao stečaj, još na prošloj sjednici  Gradskoga vijeća, gradonačelnik se obvezao  iznaći 2 i pol milijuna kuna što je, u međuvremenu, učinjeno pa se pred vijećnicima danas našao rebalans kojim se osigurava taj iznos.

No, sve je palo u drugi plan zbog rasprave o izglednom ulasku njemačkih investitora u Klub. Vijećnici HDSSB-a pitali su se kako je moguće da je osječki agent koji posreduje u tim pregovorima Mirsad Kerić postao članom Uprave Kluba i odlučuje o imenu trenera.

Prigovarali su i što je o stanju u NK Osijeku izvijestila Valentina Koprivnjak, a ne predsjednik Uprave Miroslav Kos.

Nakon što gradonačlenik Ivan Vrkić nije popustio upornim traženjima da se Kerića pozove na sjednicu, činilo se da će sjednica zaći u mirnije vode.  No, HDSBB-ov Karlo Šatvar iziritirao je predsjednikga Vijeća Antu Đapića koji ga je nazvao „bezobraznikom i balavcem“. Bio je to povod da HDSSB napusti sjednicu.

Vladajući su, ipak, uspjeli prikupiti 19 ruku za potporu raspravljenim točkama pa su izmjene i dopune proračune naposljetku prihvaćene.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.