Hrvatski radio

Radio Osijek

Gradu na dar Lampionada, koncert nacionalnih manjina, otvoren Advent

30.11.2018.

19:39

Autor: Monika Kralj

foto M.Kralj/HRT

foto M.Kralj/HRT

Foto: - / -

I ove je godine, uz proslavu Dana grada Osijeka, otvorena izložba lampiona, 25. po redu a u izradu lampiona uključile su se sve osnovne škole s područja grada, Centar za odgoj i obrazovanje Ivan Štark Osijek, Prosvjetno-kulturni centar Mađara u RH Osijek te Centar tehničke kulture Osijek.

Izložba je otvorena u Arheološkom muzeju a uz zadanu temu Lampionade vezanu uz grad Osijek, sudionici su izrađivali i lampion prema vlastitom izboru. Manifestaciju organiziraju Turistička zajednica Grada Osijeka, Zajednica tehničke kulture Osječko-baranjske županije, Zajednica tehničke kulture Grada Osijeka, Arheološki muzej, Društvo pedagoga tehničke kulture Osijek i Grad Osijek. Najbolji radovi su nagrađeni (Barbara Brandeker, Jakov Gutzmirtl, Ana Brković, Niko Kurtović...) a posebna priznanja su uručena pojednicima koji su osmislili i pomogli da se ova aktivnost provodi svih ovih 25 godina– Branku Hrpki, Damiru Macaniću i Milanu Šulovnjaku. Puštanjem u zrak 25 lapmiona označeno je otvaranje Adventa u Tvrđi a poslijepodne je otvoren Advent i u Parku kralja Petra Krešimira IV. 

Susret nacionalnih manjina grada Osijeka održan je kao dar gradu za njegov Dan a svoje bogatstvo plesa i pjesme predstavilo je 14 manjina uz domaćinstvo Makedonskog kulturnog društva "Braća Miladinovci" iz Osijeka. Nakon koncerta druženje su nastavili na Etno- kulinarskim susretima. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.